انواع زبان برنامه نویسی

زبان‌ های برنامه‌ نویسی به چند صورت در حوزه‌ های مختلف دسته‌ بندی می ‌شوند که ما سعی کردیم در اینجا به زبانی ساده آن ‌ها را معرفی کنیم. آشنایی با آن ‌ها باعث می ‌شود تا در هنگام انجام یک پروژه بتوانید زبان مورد نظر خود را انتخاب و استفاده نمایید، اگر شما نیز علاقمند به دانستن انواع زبان برنامه نویسی هستید با ما همراه باشید.

دنیای امروزه به واسطه‌ توسعه‌ تکنولوژی و برنامه نویسی، پیشرفت‌ های فراوانی داشته است و این پیشرفت‌ ها به خوبی توانسته ‌اند اثرات خوبی را در جوانب مختلف زندگی بشر بر جای بگذارند. به زبان خیلی ساده برنامه‌ نویسی یک روش حل مسئله به کمک کامپیوتر است. به عبارتی می توان گفت برنامه ‌نویسی یک علم است که به کمک آن می‌ توان به کامپیوتر دستوراتی برای اجرا داد. دستورات را در قالب کدهایی به کامپیوتر می‌ دهیم این اطلاعات و دستورات در مغز کامپیوتر (CPU) پردازش می ‌شوند و خروجی کار به کاربر نمایش داده می ‌شود. در اینجا منظور از کامپیوتر هر نوع وسیله‌ دارای قدرت پردازشی و پردازنده است، این تعریف می‌ تواند شامل رایانه‌ های امروزی، تلوزیون ‌ها، خودرو ها، لوازم خانگی و… باشد. در گذشته تصور می ‌شد که یادگیری برنامه نویسی تنها مختص دانشجویان رشته‌‌ کامپیوتر است و سایر افراد نمی توانند برنامه نویسی را آموزش ببینند. اما چنین تصوری دیگر صحیح نیست، خوشبختانه برنامه نویسی مهارتی است که الزاماً نیاز به دانشگاه رفتن ندارد و هر کسی که صرفاً علاقمند به یادگیری آن باشد می ‌تواند ظرف مدت چند ماه و نهایتاً یک سال به یک برنامه نویس در حوزه ای که به آن علاقمند است مبدل شود. در واقع افرادی که به برنامه نویسی علاقمند هستند می توانند در دوره های آموزش برنامه نویسی که برگزار می شود شرکت کنند. در این صورت بدون هیچ سردرگمی و به راحتی می توانند برنامه نویسی کنند و حتی وارد بازار کار شوند و به کسب درآمد خوبی دست پیدا کنند.

زبان های برنامه نویسی

انواع زبان برنامه نویسی

زبان برنامه نویسی یک زبان قراردادی است که مجموعه ‌ای از دستورالعمل‌ ها را در بردارد و انواع مختلفی از خروجی‌ ها را تولید می‌ کند. زبان‌ های برنامه نویسی برای پیاده سازی الگوریتم ‌ها استفاده می ‌شوند. تا کنون هزاران زبان برنامه نویسی برای کاربرد های مختلف ایجاد شده است و هر ساله بر تعداد آن‌ ها افزوده می ‌شود. اما تنها تعداد اندکی از آن ‌ها کاربرد های گسترده و تقاضای بالا برای استخدام دارند. زبان های برنامه نویسی به چهار دسته زیر تقسیم می شوند:

  • زبان های برنامه نویسی ویندوزی: زبان‌ هایی که فقط پنجره‌ ها (ویندوز) حرفشان را می‌ فهمند به زبان ‌هایی که برای ایجاد برنامه‌ های تحت ویندوز مورد استفاده قرار می ‌گیرند، زبان برنامه نویسی ویندوزی (دسکتاپی) گفته می ‌شود. در واقع برنامه‌ هایی که با استفاده از این زبان‌ها نوشته می‌شوند تنها روی سیستم‌ عامل ویندوز قابل اجرا هستند. زبان‌ های سی (C)، سی شارپ (C#)، جاوا (Java)، پایتون (Python) پر کاربرد تربن زبان‌ های این دسته هستند.
  • زبان های برنامه نویسی تحت وب: به زبان ‌هایی که برای کار بر ‌روی وب و شبکه طراحی و ساخته شده ‌‌اند، زبان‌ های برنامه ‌نویسی تحت وب گفته می ‌شود. این زبان ‌ها برای ایجاد و تولید انواع پروژه‌ ها و نرم‌افزار‌های تحت وب مورد استفاده قرار می ‌گیرند. به عنوان مثال انواع وب ‌‌سایت ‌ها، ایمیل، خرید آنلاین، امور بانکی، مجله‌ ها و برنامه ‌های آنلاین نمونه کاربرد هایی هستند که از زبان ‌های تحت وب برای ایجاد آن‌ ها استفاده شده است.
  • زبان های برنامه نویسی برای اپلیکیشن موبایل: برای توسعه‌ اپلیکیشن‌ های موبایل می‌ توان از زبان‌ های برنامه نویسی مختص هر پلتفرم (اندروید، iOS و…) استفاده کرد. برخی از این زبان‌ ها عبارتند از C#، Java، Swift، Ruby، Javascript و Objective-C
  • زبان های برنامه نویسی چند منظوره: اگر به لیست زبان‌ هایی که تا الان نام بردیم دقت کرده باشید، متوجه تکرار چند اسم خواهید شد. به این‌ ها زبان‌ های برنامه نویسی چند منظوره (General- Purpose Language) گفته می ‌شود. یعنی شما با یادگیری یکی از این زبان ‌ها می ‌توانید هم برای پلتفرم ‌های مختلف (ویندوز، وب، اندروید و iOS) برنامه طراحی کنید. این زبان ها عبارتند از سی، سی پلاس پلاس، سی شارپ، پایتون، روبی، جاوا، گو، اسکالا (Scala).

آموزش زبان های برنامه نویسی مایکروسافت

دوره های آموزش برنامه نویسی

انواع زبان برنامه نویسی

همانطور که در بالاتر به آن اشاره کردیم برای یادگیری برنامه می توانید در دوره های آموزشی شرکت کنید. مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب برای علاقمندان در این زمینه دوره های آموزش برنامه نویسی را با حضور مجرب ترین اساتید فراهم کرده است. علاقمندان می توانند به راحتی در این دوره ها شرکت کنند و به صورت حرفه ای برنامه نویسی را در حوزه ای که خود علاقه دارند آموزش ببینند. برای شرکت در این دوره ها کافی است به وب سایت مجتمع فنی تهران مراجعه کنید و یا بر روی ثبت نام کلیک کنید.

تلفن تماس: 66939772 – 66933439