پایتون یکی از زبان های مدرن برنامه نویسی در سمت سرور است ، پایتون یک زبان برنامه‌نویسی رایگان، متن باز (Open Source) و با بیانی کامل‌تر، آزاد است. با استفاده از فریم ورک های مختلفی مانند Django می توان وب اپلیکیشن های متنوعی ایجاد کرد. اگر تصمیم دارید که سایتی را با پایتون ایجاد کنید که ماژول های متنوعی که قرار است در سمت ادمین ایجاد شود داشتن یک سایت با یک زبان برنامه نویسی خاص کار اشتباهی هم نیست چرا که می توانید همه چیز را در یک پنل مدیریتی داشته باشید.

بسیاری از توسعه دهندگان وب، به دنبال استفاده از بهترین و کاربردی ‌ترین ابزار و زبان به منظور برنامه نویسی هستند که در این بین یکی از قدرتمندترین زبان ‌های برنامه نویسی، زبان برنامه نویسی پایتون است. با توجه به قابلیت‌ها و کاربرد ساده‌ای که زبان پایتون دارد، در سال‌ های اخیر مورد توجه بسیاری از توسعه دهندگان وب قرار گرفته است. این زبان برنامه نویسی با برخورداری از فریم‌ورک‌های متعدد مانند جنگو، Flask ،Pylons ،Pyramid ،Cherrypy و … امکان طراحی سایت را برای توسعه دهندگان وب فراهم می ‌آورد.

توجه داشته باشید که بسیاری بر این باورند سادگی پایتون به دلیل ضعیف بودن این زبان است، در حالی که اینگونه نیست و این زبان برنامه نویسی در سطح بالایی قرار دارد و در سراسر جهان به صورت گسترده‌ از آن استفاده می‌ شود.

برگزاری دوره های آموزش برنامه نویسی در مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب.

مقایسه بین Python و Php در طراحی سایت

بسیاری از کارفرمایان با این چالش روبرو هستند که برای طراحی وب سایت خود به سراغ برنامه نویس PHP‌ روند یا برنامه نویس Python. با توجه به وجود چنین چالشی میان کارفرمایان باید به خوبی نسبت به به طراحی سایت با PHP یا Python‌ اطلاعات کسب کرد. برای مقایسه این زبان باید گفت، هر دو آن‌ ها زبان‌های چند منظوره، تفسیری و سطح بالایی هستند که به زبان انسان بسیار نزدیک ‌اند. پایتون زبانی است که در سال 1990 توسط Guido van Rossum طراحی شد و PHP نیز در سال 1994 توسط Rasmus Lerdorf معرفی شد. به طور کلی باید گفت با توجه به اینکه زبان برنامه نویسی PHP، چند منظوره است اما به صورت عمده از آن در ساخت صفحات وب استفاده می‌ شود. این در حالی است که برنامه نویسی با پایتون امکان ساخت اپلیکیشن‌ های موبایل، طراحی وب، هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، بازی سازی، داده کاوی و … را فراهم می‌ آورد. 

تفاوت عمده بعدی که این دو زبان در قواعد نوشتاری Syntax است. سینتکس PHP نسبت به پایتون پیچیده ‌تر است و برای یادگیری آن باید زمان و تلاش بیشتری صرف کرد. این در حالی است که یادگیری سینتکس پایتون بسیار ساده و در کوتاه‌ ترین زمان ممکن می‌ توان آن را فرا گرفت.

کاربرد زبان پایتون در طراحی سایت

شرکت در دوره های آموزش برنامه نویسی پایتون از طریق لینک ثبت نام .

معروف ترین فریم ورک های پایتون در طراحی سایت

فریم ورک های پایتون امکانات بسیار جذابی را در اختیار استفاده کنندگان خود قرار می‌دهد. فریم ورک های پایتون بخاطر Full Stack بودن کار بسیاری از برنامه نویسان را راحت کرده است. در زیر با مهم‌ترین فریم ورک های پایتون برای وب آشنا می‌شویم.

  • فریم ورک جنگو (Django)

فریم ورک Django یک چارچوب وب رایگان بر پایه پایتون است که به صورت متن باز ارائه شده است. جانگو یا جنگو از الگوی معماری (Model-View-Template) یا به اختصار MVT پیروی می ‌کند.

پایتون جنگو با هدف توسعه آسان، سریع و کارآمد ساخته شده است. در جنگو سعی شده است که تمامی اجزا با هم در ارتباط باشند و قابلیت استفاده مجدد را حفظ کنند. این ویژگی‌ های جذاب باعث شده که توسعه یک وب اپلیکیشن تحت وب با سرعت بالا، امنیت بسیار قوی و قابلیت مقیاس پذیری و نگهداری بسیار بالا و همچنین سئو مناسب، با جنگو قابل انجام شود.

  • فریم ورک وب تو پای (Web2Py)

این فریم ورک با توجه به ابزارهایی که برای ویرایش، ردیابی و تست خطا ها دارد و مبتنی بر پایگاه داده است، توسط بسیاری از برنامه نویسان استفاده می‌شود. Web2Py بخاطر پشتیبانی از معماری MVC و امنیت بالای داده ‌ها برای ساخت وب اپلیکیشن‌ ها از محبوبیت نسبی برخوردار است.

  • فریم ورک فلسک (Flask)

کسانی که در گذشته جاوا کار بوده اند و در این روزها به پایتون کوچ می‌کنند با فلسک ارتباط بیشتری برقرار می ‌کنند. دلیل این موضوع این است که فلسک یک میکرو فریم ورک است که به جاوا بسیار نزدیک است، با این تفاوت که ساختار فلسک بسیار ساده ولی توسعه پذیر است. معمولا برای پروژه ‌های بزرگ از جنگو استفاده می‌ شود، ولی اگر پروژه کوچکی در دست اقدام دارید فلسک می‌ تواند به خوبی عرض اندام کند و نیاز های شما را برطرف نماید.

  • فریم ورک توربو گیرز (TurboGears)

فریم ورک توربو گیرز آخرین فریم‌ ورکی است که ما در این مقاله بررسی می ‌کنیم. توربو گیرز فریم ورکی قدرتمند از پایتون است که از الگوی MVC پشتیبانی می ‌کند، کتابخانه‌ های مختلفی را برای پشتیبانی از پایگاه داده‌ ها در خود جای داده است و بر همین اساس قابلیت‌ های بسیاری را برای توسعه دهندگان اپلیکیشن‌ های تحت وب به ارمغان می ‌آورد.

بیشتر بخوانید: سی شارپ در مجتمع فنی تهران