شغل برنامه نویسی

در ایران شغل های بسیاری وجود دارند که هر کدام از آن ها مربوط به یک یا چند تخصص می باشد که یکی از آن ها، شغل برنامه نویسی است که در چند سال اخیر شاهد افزایش متقاضیان برای ورود به این شغل بوده ایم. شغل برنامه نویسی از آن دسته شغل هایی است که با یادگیری آن می توانید هم در ایران و هم در خارج از ایران در آن فعالیت کنید و همچنین همیشه دانش و مهارت های خود را می توانید در این زمینه افزایش دهید. اما سوالی که وجود دارد این است که به چه دلیل افراد شغل برنامه نویسی را انتخاب می کنند؟

برای رسیدن به این پاسخ لازم است تا به چند نکته بپردازیم. شاید برای ما اولین چیزی که در یک شغل برایمان مهم باشد، درآمد آن شغل می باشد و شغل برنامه نویسی از آن دسته شغل هایی است که می توان درآمد بسیار زیادی از آن کسب کرد و البته این مقدار به دانش و استعداد برنامه نویس هم بستگی دارد و بسیاری از برنامه نویسان در مدت زمان کوتاهی که وارد این شغل شده اند توانسته اند به جایگاه ویژه ای برسند. اما به غیر بحث درآمد، موضوع دیگری که باعث می شود تا برنامه نویسی یک شغل بسیاری عالی باشد، جایگاه شغلی آن می باشد.

برنامه نویسی یک شغل کاملا تخصصی و حرفه ای به شمار می رود و حتی برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای باید ماه ها تلاش کرد. این روزها برای کار کردن در حوزه برنامه نویسی باید کاملا به این موضوع مسلط باشید و اگر قصد دارید تا در یک شرکت برنامه نویسی استخدام شوید، باید آزمون های مهمی را پشت سر بگذارید. مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب برگزارکننده دوره های آموزش برنامه نویسی زیر نظر اساتید برجسته کشور می باشد و تمامی علاقمندان به این حرفه می توانند در دوره های آموزشی شرکت نمایند و جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

برنامه نویس به چه کسی گفته می شود؟

شغل برنامه نویسی

شاید در جواب ساده بتوان گفت به فردی که به زبان برنامه نویسی مسلط است، برنامه نویس گفته می شود ولی پاسخ کامل این سوال را می توان این گونه بیان کرد که برای ارتباط با کامپیوتر یک زبان جدید نیاز داریم و به کمک این زبان می توانیم دستوراتی را به کامپیوتر اعمال کنیم و فردی که می تواند با کامپیوتر ارتباط برقرار کند، برنامه نویس نامیده می شود. برنامه نویس با زبان کامپیوتر که به آن مسلط است می تواند هر نوع برنامه ای را که می خواهد را اجرا کند و تمام آن چیزی را که از طریق کامپیوتر می توان دید از بازی های کامپیوتری گرفته تا سیستم هایی مانند ویندوز و نرم افزارهای کامپیوتری، تمامی این ها توسط برنامه نویسان طراحی شده است.

برنامه نویسی یک نوع کد نویسی می باشد و این کدها دستوراتی هستند که باید در یک محیطی مناسب و با ترتیب و قواعدی درست شوند تا به آن خروجی که می خواهیم دست پیدا کنیم. امروزه هر آن چه که در اطراف شما وجود دارید به نوعی به زبان های برنامه نویسی و برنامه نویسان مرتبط است. به عنوان مثال تلفن همراه شما و نرم افزارهایی که داخل آن نصب کرده اید تمامی آن ها توسط برنامه نویسان طراحی شده است و امروزه بخش زیادی از آن ها به زندگی روزمره ما مرتبط است.

تمام نرم افزارهایی که تاکنون با آن ها کار کرده اید، حاصل نوشتن شده یک سری کد هستند و این کدها توسط برنامه نویسان نوشته می شود و این کدها و دستورات با قرار گرفتن در کنار هم یک نوع برنامه را فراهم می کنند که این برنامه در نهایت تبدیل به یک نرم افزار می شود. شغل برنامه نویسی برای برنامه نویس موقعیت هایی را ایجاد می کند که برنامه نویس مجبور است همیشه در حال یادگیری باشد و به دنبال اطلاعاتی است که مغز و ذهن خود را بروزرسانی کند.

مهارت های مورد نیاز برای شغل برنامه نویسی

  • ابتکار و خلاقیت: یک برنامه نویس با ایده ها و خلاقیت های جدید می تواند به موفقیت برسد و برنامه ای که طراحی کرده است را در راستای نیازهای کاربران باشد.
  • توانایی کار تیمی: هر چند برنامه نویسی معمولا یک کار تک نفره می باشد و به تنهایی می توان آن را انجام داد ولی در بسیاری از پروژه های برنامه نویسی بزرگ، چندین برنامه نویس بر روی پروژه کار می کنند و باید بتوانید به صورت تیمی هم در این زمینه فعالیت کنید.
  • توانایی حل مسئله: کدنویسی دارای مراحل پیچیده ای می باشد که یک برنامه نویس هنگام نوشتن کدها باید به دقت به مسائل مختلف دقت داشته باشد و هر گونه مشکل را در کمترین زمان پیدا کرده و آن را حل کند.
  • دقت و توجه به جزئیات به منظور جلوگیری از خطا و اشتباه
  • تفکر تحلیلی به منظور درک کامل نتایج کدهای نوشته شده و تداعی نرم افزار مورد نظر
  • تمرکز بالا به منظور جلوگیری از خطا و اشتباه در تولید کدهای جدید و حفظ یکپارچگی در کدهای تولید شده

چه کسانی می توانند برنامه نویسی یاد بگیرند؟

شغل برنامه نویسی

برای ورود به دنیای برنامه نویسی فرقی نمی کند که با چه مدرک و تحصیلاتی قصد شروع دارید و یادگیری برنامه نویسی سن خاصی ندارد و در هر کجا و هر سنی که هستید، هر زمان که آمادگی یادگیری برنامه نویسی را داشته باشید می توانید آن را آموزش ببینید. برخی از زبان های برنامه نویسی در برخی از رشته های دانشگاهی به دانشجویان آموزش داده می شود ولی برای حرفه ای شدن نیاز است تا بیشتر آن را آموزش دید. برای آموزش برنامه نویسی موسسات آموزشی بسیاری هستند که تخصص آن آموزش زبان های برنامه نویسی می باشد.

آموزش زبان برنامه نویسی به صورت عملی و با نرم افزار می باشد و هنرجویان با نحوه کد نوشتن و مفاهیم آن ها آشنا می شوند. کدنویسی مسئله اصلی برای یادگیری زبان برنامه نویسی می باشد و اگر به خوبی به این موضوع مسلط باشید، می توانید به راحتی کدنویسی را انجام دهید. برای شروع کار همیشه از کدهای کوتاه و ساده شروع کنید و بعد از مدتی که دستتان راه افتاد، کدهای بیشتری بنویسید.

وظایف برنامه نویس

فردی که در شغل برنامه نویسی ورود پیدا می کند، مسئولیت هایی را بر عهده دارد که باید مطابق با نیازهای پروژه و یا کارفرما پیش ببرد. این وظایف به طور کلی برای تمامی برنامه نویسان یکسان می باشد و هر برنامه نویس باید وظایف خود را به خوبی بداند و به آن ها عمل کند. وظایف برنامه نویس به شرح زیر می باشد:

  • مسلط به زبان برنامه نویسی مورد نظر خود
  • بروز کردن و گسترش برنامه های موجود با توجه به نیاز پروژه و یا کارفرما
  • تست و بررسی برنامه های تولید شده
  • استفاده از کتابخانه کدها برای سهولت در نوشتن برنامه ها
  • همکاری با گرافیست ها و طراحان گرافیکی برای تکمیل قسمت های گرافیکی نرم افزار
  • همکاری با طراحان، کارشناسان شبکه و تحلیل گران به منظور ایجاد تسهیلات لازم در بکارگیری سیستم های مورد نظر
  • بررسی مداوم فناوری های جدید در حوزه برنامه نویسی و استفاده از آخرین تکنیک ها برای نوشتن کدها و برنامه های جدید
  • تهیه برنامه های لازم به منظور اخذ گزارشات از عملکرد سیستم ها و بررسی مستمر برای ارتقا کارایی آن ها

حوزه های فعالیت برنامه نویسی

شغل برنامه نویسی

یک برنامه نویس برای ورود به دنیای برنامه نویسی باید یک زبان را انتخاب کند و آن را یاد بگیرید و برای پیشرفت خود می تواند دیگر زبان های برنامه نویسی را هم آموزش ببیند. هر کدام از زبان های برنامه نویسی در یک یا چند حوزه خاص مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از برنامه نویسان برای ورود به یک حوزه خاص از برنامه نویسی، زبان مربوط همان حوزه را یاد می گیرند و ممکن است حتی با همان زبان برنامه نویسی بتوانند کارهای دیگری هم انجام دهند ولی فقط همان حوزه را مد نظر خود قرار می دهند. حوزه های برنامه نویسی به طور خلاصه به چهار بخش تقسیم می شوند:

  • برنامه نویسی موبایل

برنامه نویسی موبایل یکی از حوزه های پولساز و کاربردی می باشد که از طریق آن می توان اپلیکیشن های بسیاری را طراحی و ارائه کرد. در حال حاضر هزاران اپلیکیشن وجود دارد که هر کدام از آن ها توسط یک یا چند برنامه نویس طراحی شده است و کاربران با توجه به نیازهای خود آن ها را بر روی تلفن همراه خود نصب می کنند. با یادگیری زبان های برنامه نویسی موبایل می توان اپلیکیشن های اندروید و IOS را طراحی کرد و همچنین آن ها را توسعه داد.

  • برنامه نویسی بازی

طراحی بازی یک پروسه پیچیده و طولانی دارد که در ایران کمتر به آن پرداخته می شود ولی در خارج از ایران شرکت های قدرتمندی هستند که به صورت پیشرفته در این حوزه فعالیت می کنند. زبان برنامه نویسی برای طراحی و توسعه بازی های کامپیوتری کمی متفاوت است و ممکن است برای تولید یک بازی سال ها مشغول به برنامه نویسی آن باشند و مسائل دیگری مانند داستان بازی و کاراکترها هستند و این ها هم ممکن است ماه ها به طول بیانجامد.

  • برنامه نویسی وب

برنامه نویسی وب همیشه جذابیت های خاص خود را داشته است و چندین زبان برنامه نویسی در این حوزه وجود دارد که با یادگیری حتی یکی از آن ها می توانید یک وب سایت طراحی کنید. یکی از روش های طراحی وب کدنویسی می باشد و از این طریق می توان هر وب سایتی با هر سلیقه ای را ایجاد کرد و حتی برای پشتیبانی وب سایت هم باید به زبان برنامه نویسی مسلط بود. برنامه نویسی وب سایت نسبت به دیگر حوزه های برنامه نویسی مخاطبان بیشتری دارد و حتی سریع تر می توان به درآمد مد نظر خود برسید.

  • برنامه نویسی اپلیکشین

طراحی اپلیکیشن یکی از شغل های پر درآمد در این حوزه می باشد که حتی در ایران هم افراد بسیاری در این زمینه مشغول به کار هستند. طراحی، توسعه و پشتیبانی اپلیکیشن شغل هایی است که یک برنامه نویس اپلیکیشن می تواند آن ها را انجام دهد و می توان این کار را به صورت آزادکاری و یا زیر نظر یک شرکت انجام داد.

درباره زبان های برنامه نویسی

شغل برنامه نویسی

ده ها زبان برنامه نویسی در جهان وجود دارد که هر کدام از آن ها به تنهایی چندین قابلیت دارند و می توان در حوزه های مختلف از آن استفاده کرد. مقایسه زبان های برنامه نویسی برای پیدا کردن برتری آن ها نسبت به یک دیگر یک کار کاملا اشتباه می باشد و می توان به طور قطعی گفت که کدام زبان برنامه نویسی بهترین زبان در جهان می باشد. زبان های برنامه نویسی در سال های گذشته تاکنون تغییرات بسیاری کرده اند و به طور مستقیم باعث پیشرفت تکنولوژی شده اند و می توان گفت که زندگی ما به نوعی با زبان های برنامه نویسی در ارتباط است.

برای ورود به شغل برنامه نویسی باید ابتدا یک هدف برای خودتان مشخص کنید و همچنین مسیر رسیدن به هدفتان را معلوم کنید. شاید از نظر خیلی ها مهم نباشد که برای چه کاری قصد دارید برنامه نویسی یاد بگیرید و پس از یادگیری می توانید کار خود را آغاز کنید ولی این چنین نیست و اگر از همان ابتدا بدانید که برای چه چیزی قصد دارید تا این حرفه را یاد بگیرید، خیلی بهتر و راحت تر می توانید برنامه نویسی را آموزش ببینید.

در ادامه زبان های برنامه نویسی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند را برای شما نام می بریم:

  • C
  • C++
  • C#
  • Java
  • PHP
  • JavaScript
  • Net
  • پایتون
  • سوئیفت
  • کاتلین

آموزش برنامه نویسی در مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب

برای ورود به شغل برنامه نویسی ابتدا باید به این حرفه به طور کامل مسلط باشید و پس از آن می توانید در شغل مورد نظر خود مشغول به کار شوید. مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب برگزار کننده دوره های آموزش برنامه نویسی در بالاترین سطح آموزشی می باشد و این دوره ها زیر نظر اساتید برجسته کشور در یک محیط کاملا آموزشی به همراه بهترین و بروزترین سیستم های آموزشی برگزار می شود و پس از پایان دوره از طرف مجتمع فنی تهران یک مدرک معتبر دو زبانه به هنرجویان ارائه می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره های آموزش برنامه نویسی و تاریخ برگزاری آن ها می توانید با کارشناسان ما تماس گرفته تا شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.

تلفن تماس: 66939772 – 66933439 – 66576455