استایلینگ چیست؟ و استایلیست کیست؟

استایلینگ از واژه “style” به معنای سبک و روش گرفته شده که طراحی و شخصیت دادن به شخص، برند، رویداد، کالکشن، کت واک، مجله یا برنامه تلویزیونی را شامل می گردد.
استایلیست فردی می باشد که شغل این شخص استایلینگ می باشد و می توان گفت: همان کارگردان هنری مد خواهد بود، شخصی که کار آن هدایت مد در یک مسیر مشخص و معنادار می باشد. این شخص باید قادر باشد عناصر یک سبک را به خوبی در کنار هم مونتاژ نماید و در نهایت به ایده آل ترین حالت ممکن دست پیدا نماید. او شخصی مهم در فرآیند خلق تصویر تلقی خواهد شد که به هیچ دیدگاه خاصی وابسته نمی باشد.
استایلیست فردی می باشد که تفکرش مبتنی بر دموکراسی می باشد زیرا باید معتقد باشد: یک نوع اندام ایده آل وجود ندارد و هر فردی دارای هویتی منحصر به خود است و آن را از طریق استایل خود به معرض نمایش گذارد. به زبان ساده می توان گفت که مسئول انتخاب لباس و ظاهر کلی اشخاص می باشد.
استایلینگ در عین حال که بیانگر نوعی دموکراسی می باشد، نوعی بار اشرافی و تجملاتی را هم با خود به همراه خواهد داشت، زیرا فرق بسیار زیادی می باشد بین اشخاصی که لباس هایشان را بر تنشان چیدمان می نمایندو افرادی که فقط صرفا لباس می پوشند.
استایلیست موفق می داند که تنها مهارت عملی او مورد ارزیابی خلاصه، بلکه ایده ها و نگرش و سلیقه شخصی و ذوق هنری و خلاقانه او نیز در هر اثری که خلق می نماید دارای اهمیت می باشد. یک استایلیست قادر است تا کارهای چالش برانگیزی انجام دهد که در حال حاضر نیز بسیار رایج می باشد نظیر پوشیدن لباس زیر بر روی لباس رو، نشان دادن زنان در لباس رسمی کاملا مردانه و بالعکس پوشاندن کفش کاملا زنانه با پاشنه هایی باریک و بلند به پای مردان با تیپ و استایل های کاملا مردانه و حتی استفاده از لباس ورزشی به عنوان لباس رسمی برای مردان، نظیر پوشیدن کتانی کاملا اسپورت و ورزشی با کت و شلوار مردانه و در نهایت ایده پوشاندن کامل صورت که کاملا هویت شخص را مخفی می نماید که همین جسارت استایلیست ها باعث به وجود آمدن سبک و روشی در ارائه آثار و کت واک ها می گردد به نام Faceless fashion، که برند های گوناگونی در کت واک هایشان از این ایده استفاده می نمایند.
  • تاریخ هنر و تاریخ لباس را بدانند.
  • گرایش و سبک های مد و لباس را بلد باشند.
  • علم رنگ شناسی، فرم شناسی، اندام شناسی و تدابیر خط و رنگ را داشته باشد.
  •  آگاهی کافی در مورد واژه های اصلی مبحث مد و لباس را داشته باشد.
  • اطلاعات کافی در مورد  نوع پارچه: پشمی، کتان، پلی استر، استات…. /انواع چاپ: دیجیتال، سیلک اسکرین، روتاری و… /انواع یقه، شلوار، دامن، بلوز، پیراهن، آستین،…. /لوازم جانبی: انواع کلاه، دستمال گردن، کراوات، عینک، کیف، کفش، تزئینات مو و انواع گل سرها… داشته باشد.
  • فهم درستی از مسائلی نظیر نور، مکان، انعکاس نور، رنگ، بافت دارا باشد.
  • زبان بدن را بلد باشند.
  • اطلاعات خود را در زمینه فیلم، تلویزیون، ادبیات، جامعه شناسی، زیبایی شناسی و… بالا ببرند.
  • هوش و خلاقیت خود را خارج از منافع فردی خود با استفاده از انواع تصاویر و مطبوعات بالا ببرند.
  • دارای قلمی روان و گویا باشند واز مهارت های نویسندگی و انتقادی آگاه باشند.

در کل او باید بتواند خوب ببیند و خوب تحلیل نماید و عالی به اجرا رساند.

یک استایلیست باید برای خود دارای آلبوم نمونه کار باشد. او پس از پایان هر پروژه عکاسی و انجام ادیت و رتوش عکس ها باید تصاویر نهایی را که عکاس در اختیارش قرار می گیرد در آلبومش قرار دهد و حتی می تواند از بریده های مجلاتی که برایشان کار انجام داده اند نیز استفاده نمایند.
استایلیست قادر خواهد بود تا همه ی فعالیت های خود را در زمینه های مختلف استایلینگ به صورت آلبوم در آورده و یا اینکه آلبوم خود را در فضای مجازی و در شبکه های اجتماعی نشر بدهد. ( مجتمع فنی تهران )

انواع استایلینگ چیست؟

انواع استایلینگ چیست؟   به صورت کلی استایلینگ را می توانیم به سه دسته کلی تقسیم بندی نمائیم:

  1. استایلینگ شخصی: با چیدمان لباس و لوازم جانبی در کنار هم شخصیت شخص پیش از اینکه حرفی بزند و خود را معرفی نماید به تصویر کشیده خواهد شد. در این نوع از استایلینگ، استایلیست به مشتری خود کمک می نماید که اعتماد به نفس بیشتری کسب نماید و برای خود یک استایل شخصی با توجه به همه ی عوامل نظیر سن، شغل، ایدئولوژی، فرم بدن و… بدست آورد. او باید از آرمان ها و خواسته های مشتری اگاه باشد و همه ی این اطلاعات را برای رسیدن به یک استایل خوب و ماندگار پردازش نماید. یک استایلیست نباید با انتخاب استایل برای مشتری خود باعث گردد شخص تصویر دلخواهی که دیگران دوست دارند از او ببینند را داشته باشد و برای او شخصیتی  به جز چیزی که هست را بسازد بلکه باید هویت شخص  مطابق با شخصیت او در استایلش نمایانگر سازد، نه چیزی که دوست دارد باشد.

او در ملاقات با مشتری خود باید نکات زیر را مد نظر قرار خواهد داد:
سبک زندگی/ بودجه/ فرم بدن و سن/ حذف برخی از لباس ها

 ۲- استایلینگ تبلیغاتی: برای فروش محصولات و خدمات لباس به مخاطبی خاص صورت خواهد گرفت. او با عکاس در حوزه تبلیغات همکاری می نماید. در تیم استایلینگ تبلیغاتی عکاس، طراح لباس، طراح مو، طراح آرایش و در راس آنها استایلیست در کنار هم پروژه تبلیغاتی را پیش خواهند برد. در این نوع از استایلینگ، استایلیست در دیگر زمینه ها به جزر از تبلیغات مد و لباس و لوازم وابسته به مد نیز فعالیت می نماید. نظیر: تبلیغات خوراکی ها، بانک ها، محصولات، سوپر مارکت ها و… که ضرورتا از گرایش های معروف مد و لباس پیروی نمی گردد بلکه نسبت به نمایش لباس مطابق با پروژه تبلیغاتی کار می نماید، بنابراین باید دانش تاریخی و فرهنگی داشته باشد. او باید هویت برند و مخاطبان برند را بشناسد و طبق آن استایلی را برای تیزر های تبلیغاتی تلویزیون، بیلبورد ها، لمپست ها و… چیدمان نماید.

به عنوان نمونه: اگر لاکچری بودن مد می گردد او باید هویت برندی که تصمیم دارد تا برایش تبلیغ نماید و مخاطبانش را بشناسد که بداند استفاده از لاکچری بودن برای آن برند تبلیغ محسوب خواهد شد یا ضد تبلیغ می باشد.

 ۳- استایلینگ مطبوعاتی: استایلیست در این نوع از استایلینگ در مجلات، وبلاگ ها، مقالات فعالیت می نماید. او نمایش های فصلی را بر اساس فرم اصلی لباس، رنگ، نوع پارچه، نوع چاپ تفسیر می نماید و یک جمع بندی کلی از ارائه برندها در اختیار مخاطبانش قرار خواهد داد. استایلیست باید در این حوزه از استایلینگ گرایش های خیابانی را در لباس مردم نشان دهد و گویای نفوذ صحنه مد به خیابان گردد. و همینطور مقالات لباس فصلی برای جذب مخاطبان آماده نماید. منظور از مقالات لباس این می باشد که سناریویی را از طریق تصاویر بیان نماید که شامل یک تم، حالت یا مفهوم  گردد. به عنوان نمونه: لباس شنا برای فصل تابستان و پالتو و کت برای فصل زمستان.

شغل های یک استایلینگ چیست؟

از آنجایی که استایلینگ رشته ای پویا می باشد و استایلیست ها به عنوان متخصصین جدا نشدنی از هنر و صنعت در حال فعالیت می باشند، عناوین شغلی زیادی در رابطه با استایلینگ وجود دارد که بعضی از آنها به شرح زیر خواهد بود:
Celebrity Styling: آماده سازی و چیدمان استایل اشخاص مشهور برای حضور در فستیوال ها، نمایش فیلم، فرش قرمز و در کل زندگی شخصی شان چرا که حضور آنها و استایلشان برای مردم مهم می باشد و مردم پیگیر زندگی آنها می باشد
ardrobe styling : آماده سازی مجموعه ای لباس برای تئاتر، سریال ها، فیلمهای سینمایی، کنسرت و برنامه های تلویزیونی.
Catalog styling: آماده سازی کاتالوگ های تبلیغاتی و پروموشن ها.
Retail fashion styling: مشاوره دادن در فروشگاه های خرده فروشی برای چیدمان یک استایل برای فروش بهتر و بیشتر.
Window dressing style: چیدمان ویترین فروشگاه های لباس برای هر فصل و طبق هویت فروشگاه و برند لباس.
and consulting : یک استایلیست در این شغل از صفر تا صد یک کالکشن را در کنار مابقی تیم حضور خواهد داشت و ترند ها را برای برند تحلیل می نماید.
nway styling : کارگردان هنری اجرای کت واک ها که مسیر مشخصی را برای ران وی  با ایجاد یک استوری بورد مشخص می نماید.
ditorial styling : نوشتن مقالات مد و بررسی و تحلیل برند ها، بررسی لباس سلبریتی ها در مراسم های گوناگون، آماده سازی روند عکاسی برای مجلات مد و تبلیغاتی.
Still life styling: استایلیست عکاسی اشیا بدون استفاده از مدل. او متخصص چیدمان اشیا در کنار هم می باشد و این کار را به روش های گوناگون انجام خواهد داد.
برای مطالعه بیشتر : آموزش طراحی لباس

استایلینگ چیست؟ و فرق بین طراح لباس و یک استایلیست:

بهترین توصیف که می تواند گویای دید کلی نسبت به این دو شغل گردد این می باشد که: طراح لباس در وهله اول یک هنرمند هست ولی یک استایلیست یک بیزینس من می باشد.
در طراحی لباس بیشتر در مورد چیزی که مد می باشد صحبت خواهیم کرد و شخصیت اشخاص کمتر در نظر گرفته خواهد شد ولی در استایلینگ فردی، شخصیت فرد مهم می باشد تا چیزی که مد و ترند فصل باشد. همینطور در حوزه استایلینگ تبلیغاتی باید هویت برند مورد توجه قرار گیرد نه چیزی که مد روز می باشد.