مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب

لزوم یادگیری الگوریتم برای ورود به برنامه نویسی :

در حال حاضر همه ی دنیا، دیجیتالی گشته است. هر وسیله معمولی که زندگی را بسیار آسان و سریع می نماید، دارای عقل و احساس ارتباط می باشد. این پیشرفت‌ های تکنولوژیک توسط نرم‌ افزار، مجموعه ‌ای از برنامه‌ هایی که برای حل مشکلی خاص طراحی گشته اند صورت خواهد گرفت. هر برنامه بر اساس الگوریتم می باشد که دارای یک منطق یا راه حل می باشد. در این مقاله به توضیح این موضوع خواهیم پرداخت که الگوریتم چیست و در چه مواردی کاربرد خواهد داشت

مردم در بیشتر مواقع این سوال برایشان پیش می آید که ‘الگوریتم چیست؟’ برای پاسخ به این سوال باید بگوئیم که؛ الگوریتم تکنیکی گام به گام می باشد که مجموعه ای از دستورالعمل ها را مشخص می نماید که برای دستیابی به نتیجه مورد نظر باید به ترتیب دقیق دنبال گردند. الگوریتم‌ ها در بیشتر مواقع مستقل از زبان‌ های برنامه ‌نویسی اصلی طراحی می ‌گردند به این معنی که امکان دارد در چندین زبان پیاده ‌سازی گردند. ویژگی های الگوریتم شامل ابهام، ظرافت، کارایی و استقلال زبان می باشد. مقیاس پذیری و عملکرد الگوریتم، عناصر اصلی می باشند که بر ارتباط آن تأثیر خواهند گذاشت.

الگوریتم چیست؟ و لزوم یادگیری الگوریتم برای ورود به برنامه نویسی

الگوریتم مجموعه ای از دستورالعمل ها می باشد که کامپیوتر باید به منظور اجرای محاسبات یا دیگر کارهای حل مسئله از آن ها پیروی نماید. الگوریتم مجموعه‌ ای محدود از دستورالعمل ‌ها می باشد که با ترتیب معینی برای اجرای کاری مطابق با مشخصات رسمی آن انجام می ‌گردد. این کل برنامه یا کد نیست. بلکه استدلال اساسی مشکل می باشد که به شکل فلوچارت یا شبه کد بیان می گردد.

قانون حل مشکل یا مسئله در دنیای واقعی این می باشد که برای آن باید برنامه  یا مجموعه ای از دستورالعمل ها ایجاد نمائید. به این مجموعه  از دستورالعمل ها، الگوریتم گفته خواهد شد.

الگوریتم: الگوریتم تکنیکی گام به گام می باشد که برای حل مسئله ایجاد می گردد.

ورودی:  بعد از طراحی الگوریتم، ورودی های مورد نیاز و مطلوب به آن داده خواهد شد.

واحد پردازش: داده ها به واحد پردازش ارسال شده و نتیجه مطلوب را ارائه خواهند داد.

خروجی: خروجی برنامه، در اصل نتیجه برنامه می باشد.

برای مطالعه بیشتر: PLC Logo

ویژگی های الگوریتم چیست؟ و لزوم یادگیری الگوریتم برای ورود به برنامه نویسی

ویژگی های الگوریتم چیست؟ و لزوم یادگیری الگوریتم برای ورود به برنامه نویسیهر الگوریتمی دارای ویژگی های خاصی می باشد که در این جا لیستی از بعضی از آن ها آورده خواهد شد:

تعریف ورودی مشخص شده

 اطلاعاتی که در طول محاسبات برای تولید نتیجه تغییر می نماید، ورودی نامیده خواهد شد الگوریتم باید دارای حداقل ورودی توصیف شده باشد. دقت ورودی، نیاز به درک کامل از نوع داده، مقدار و نحوه سازماندهی آن خواهد داشت.

تعریف خروجی مشخص شده

اطلاعات به دست آمده در نتیجه محاسبات، خروجی می باشد. حداقل یک خروجی توصیف شده کلی برای الگوریتم، مورد نیاز می باشد و خروجی ایده آل باید هماهنگ گردد. دقت در خروجی همچنین مستلزم دانستن نوع اطلاعات، مقدار و فرمت خروجی می باشد.

واضح و بدون ابهام می باشد

 الگوریتم ها باید هر مرحله را تعیین نمائید و هر مرحله باید در همه رفتارها متمایز باشد و به معنای واحدی منجر گردد. در نتیجه، الگوریتم باید ساده و سرراست باشد. ویژگی های هر مرحله نیز باید مورد بحث قرار گیرد (شمارش نحوه برخورد با خطاها). همه چیز در آن باید قابل اندازه گیری بوده نه ذهنی.

تعریف  امکان پذیری الگوریتم چیست؟

الگوریتم  باید موثر بوده به این معنی که همه ی مراحل مورد نیاز برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید با منابع موجود قابل دستیابی هست. این نباید شامل هیچ گونه پیشرفت غیرضروری یا بیش از حد گردد چرا که امکان دارد الگوریتم را بی اثر نماید.

عملکرد مستقل چیست؟

 دستورالعمل های گام به گام باید در الگوریتم گنجانده شده و آن ها باید مستقل از هر کد برنامه نویسی باشند. باید با این انتظار انجام گردد که امکان دارد تقاضا برای هر زبان برنامه نویسی ناگهان افزایش پیدا کند.

 تناهی نقطه ای چیست؟

 در نقطه ای، الگوریتم باید کار را متوقف نماید. اگر متوقف شوید قادر خواهید بود تا خروجی معمولی را بدست آورید. الگوریتم ها باید زمانی خاتمه پیدا نماید که تعداد معینی از مراحل تکمیل گردد. الگوریتم نباید بی حد و حصر باشد و همیشه باید بعد از چند مرحله متوقف گردد. توسعه الگوریتم بی نهایت فایده ای ندارد چرا که برای انسان بی فایده می باشد.( مجتمع فنی تهران)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و دریافت مشاوره