طراحی وب را از کجا شروع کنیم؟

به احتمال زیاد با وب سایت به واسطه سرچ در گوگل آشنا شده اید، اما اگر بخواهیم یک تعریف کلی از کلمه وب سایت داشته باشیم باید بگوییم: وب سایت های مجموعه ای از صفحات هستند که در فضای اینترنت قراردارند و در آنها اطلاعات و محتوا های مختلفی شامل متن ها، تصاویر، فیلم ها، فایل های صوتی و… وجود دارد.

امروزه از طریق وب سایت ها می توان درآمد های بسیار خوبی کسب کرد و همینطور می توان علم و دانش، تخصص و… خود را با سایر مردم به اشتراک بگذاریم. درکل وب سایت ها کاربرد های بسیاری دارند و به عنوان یک فضای در معرض دید متخص به یک فرد یا یک گروه عمل می کند.

وب سایت ها انواع بسیار زیادی دارند و می توان گفت هرروز به تعداد آن افزوده می شود اما اگر بخواهیم یک دسته بندی کلی را شکل بدهیم باید گفت به طورکلی از نظر محتوایی به 9 دسته تقسیم می شوند:

  • وب سایت های خبری
  • وب سایت های فروشگاهی
  • وب سایت های آموزشی
  • وب سایت های شخصی
  • وب سایت های تجاری
  • وب سایت های علمی
  • وب سایت های سرگرمی
  • ارائه دهنده های سرویس

اما اگر قصد دارید که یک وب سایت مختص به خود یا گروهی که در آن فعالیت دارید، داشته باشید باید چه کاری کنید؟ دو راه پیش روی شما است. اول اینکه این کار را به متخصصین طراحی وب بسپارید، که در قبال آن باید هزینه موردنیاز را بپردازید. دوم، می توانید خودتان اقدام به طراحی وب نمایید و لازمه طراحی یک وب سایت خوب داشتن تخصص و تجربه می باشد.

بسیاری از هنرجویان مجتمع فنی تهران (نمایندگی انقلاب) هنگام ثبت نام در دوره های آموزش طراحی وب نمی دانند طراحی وب را از کجا و با چه زبانی شروع کنند و این موضوع در ابتدا به یکی از مهم ترین دغدغه های علاقمندان به طراحی وب سایت می شود.

گام اول در آموزش طراحی وب

طراحی وب را از کجا شروع کنیم؟

قدم اول در این مسیر یادگیری، یادگرفتن زبان HTML می باشد. بهتر است تا در ابتدای این مسیر بتوانید طراحی وب سایت با HTML را فرا بگیرید. مهم نیست که شما آیا قصد دارید جاوا را آموزش ببینید یا جاوااسکریپت، PHP وحتی ASP از هر مسیری که قصد عبور داشته باشید قدم اول یادگیری HTML می باشد.

زبان HTML ساختار و بدنه اصلی صفحات سایت را مشخص می کند و خروجی زبان ها همه به کمک HTML است. منابع زیادی به شکل PDF ویا کتاب های کاغذی هستند و لی پیشنهاد نمی شود، چراکه با گذشت زمان بروز نگهداشتن کتاب ها و PDF ها با تاخیر بسیاری ممکن است. منبع خوب می تواند یک سایت خوب و بروز باشد.

برای شرکت در دوره های آموزش طراحی وب مجتمع فنی تهران برروی لینک ثبت نام کلیک نمایید.

شماره های تماس: 66939772 – 66933439

گام دوم درآموزش طراحی وب

گام دوم به گام اول بستگی دارد، یعنی ابتدا آموزش HTML پیش ببرید و سپس آموزش CSS شروع کنید. درواقع HTML بدون CSS به کارنمی آید. با HTML ما ساختار و بدنه یک وب سایت را پیکربندی می کنیم و با CSS به ساختار و بدنه سایت رنگ و استایل می دهیم. برای مثال در همین صفحه از چه نوع فونت ویا رنگی استفاده شده است؟ پیش زمینه این صفحه به چه شکل است؟ چپ و راست کردن المان های HTML و متن ها همگی به کمک CSS صورت میگیرد.

زمانی که شما توانستید HTML و CSS را فرا بگیرید می توانید طراحی وب سایت را شروع کنید. مثلاً در ابتدای کار می توانید برای وبلاگ ها نمونه طرح بزنید تاهم قابل استفاده برای کاربران باشد و هم یک نمونه کار اولیه برای شما بحساب بیاید.

گام سوم در آموزش طراحی سایت

گام سه کمی مهم و سخت می‌ شود البته سختی در انتخاب صحیح مسیر است، نه آموزش دیدن طراحی سایت. شما می‌توانید در این مسیر به سمت زبان جاوا اسکریپت بروید و یا به سمت زبان‌های PHP و ASP که بسیار جامع هستند بروید.

حال چه فرقی دارند؟ ما یک سری زبان سمت کاربر داریم که در مرورگر لود می ‌شود همانند زبان نمادگذاری HTML و CSS و همینطور زبان جاوااسکریپت. ولی یک سری هم زبان داریم که سمت سرور لود می ‌شوند، همانند زبان‌ های قدرتمند PHP و ASP، البته زبان های دیگر هم داریم که ما صرفا همین ۲ زبان معروف را مورد بحث قرار می‌ دهیم.

نکته: HTML و CSS زبان برنامه نویسی نیستند و به آن‌ها زبان نمادگذاری می گویند ولی جاوااسکریپت،  PHP و ASP زبان برنامه نویسی هستند و زبان‌های برنامه نویسی زبان و انرژی بیشتری نیاز دارد تا شما یاد بگیرید درحالی که زبان نمادگذاری HTML و CSS شاید اگر روزی دو ساعت زمان مفید بگذارید بتوانید در دو هفته به خوبی این دو را فرا بگیرید. ولی برای زبان ‌های برنامه نویسی به نظر بنده اگر روزی دو ساعت وقت بگذارید بعد از سه ماه می‌توانید به یک سطح قابل قبول برسید.

حال چه کنیم؟ کدام را انتخاب کنیم؟ شاید مسیر درست ولی بسیار طولانی این باشد که آموزش جاوا اسکریپت Javascript را بخوانید و سپس یکی از  آموزش PHP و یا  آموزش asp.net را انتخاب کنید.

آیا بین PHP و ASP فرقی است؟ خیر، فرقی ندارد شما کدام زبان را انتخاب می‌ کنید. هر ایده ‌ای داشته باشید می ‌توانید با هر دو زبان قدرتمند پیش ببرید. مهم این نیست که شما کدام را انتخاب می‌کنید مهم این است که هر کدام انتخاب کردید تا اخر درهمان مسیر بمانید و یاد بگیرید تا متخصص شوید. در بازار امروز کمبود متخصص است در غیر این صورت افراد زیادی هستند که از هر زبان کمی می ‌دانند.

مقاله پیشنهادی: چگونه طراح وب شویم