برای بسیاری از افرادی که به تازگی قدم در راه یادگیری یک زبان برنامه نویسی گذاشته اند معمولاً این سوال پیش می آید که از کجا شروع کنیم؟ زبان برنامه نویسی اندروید جزء پرطرفدارترین زبان های دنیا می باشد. افراد زیادی قصد دارند شغل و تخصص آینده خود را بر مبنای اندروید و زبان برنامه نویسی اندروید پایه ریزی کنند.

اندروید (Android) سیستم‌ عاملی متن‌ باز می باشد که بر اساس هسته لینوکس توسط شرکت Google توسعه داده شده است. متن باز بودن اندروید به این معنا است که سورس کد اصلی آن در دسترس عموم قرار دارد. یعنی برای استفاده از آن نیازی به دریافت مجوز و یا صرف هزینه نیست. متن باز بودن اندروید باعث می‌ شود که سورس کد اصلی آن به راحتی در اختیار کاربران و توسعه دهندگان مختلف در سرتاسر جهان قرار گیرد. این ویژگی باعث می ‌شود اندروید توسط توسعه دهندگان بیشماری بررسی شود و در نهایت ارتقا یابد.

به دلیل متن‌ باز بودن و سایر ویژگی ‌های اندروید، حضور این سیستم عامل به گوشی‌‌ های هوشمند محدود نشده است و دستگاه‌ های زیادی مانند تبلت ها، یخچال‌ ها، ساعت ها، تلویزیون‌ها و سایر دستگاه‌های هوشمند از آن استفاده می ‌کنند. همانطور که اشاره شد، اندروید بر اساس هسته لینوکس توسعه داده شده است. بنابراین وظایفی مانند بهینه سازی حافظه، ارتباط بخش‌های نرم افزاری با سخت افزار، مدیریت پردازش‌ها و… توسط هسته لینوکس پردازش می ‌شود.

یکی از مزایای اندروید در مقابل سایر سیستم عامل ‌های موجود، انعطاف پذیری است. بر اساس این ویژگی اندروید، برنامه نویسان این امکان را دارند هر چه سريعتر و آسان تر اپلیکیشن هایی را توسعه دهند که از تمام ويژگی ‌ها و توان يک گوشی هوشمند بهره ببرند. البته انعطاف‌ پذیر بودن این سیستم عامل فقط به این معنا نیست که سازندگان یا توسعه دهندگان می‌ توانند در آن تغییراتی ایجاد کنند. بلکه به این معنا است که اندروید محدودیتی را بر کاربران خود اعمال نمی ‌کند. بنابراین آن‌ ها قادر خواهند بود که با نصب نرم افزار های مختلف سیستم‌های اندرویدی خود را شخصی سازی کنند.

این عوامل دست به دست یکدیگر دادند تا صنعت توسعه اپلیکیشن‌ های گوشی هوشمند، وارد مرحله جدیدی شود. با توجه به این دلایل فروشگاه‌ های بسیار زیادی به منظور عرضه اپلیکیشن‌ های گوشی‌ های همراه از جمله Google Play، App Store و… ایجاد شدند. در این فروشگاه‌ها توسعه دهندگان و شرکت‌های زیادی در حال ارائه اپلیکیشن‌ های مختلف و کسب درآمد هستند. استقبال مردم از خدمات این نرم افزارها باعث شده است که روز به روز به شمار آن‌ ها اضافه شود. تا جایی که کسب و کار های زیادی برای ارائه خدمات بیشتر به مشتریان و کاربران خود، به توسعه اپلیکیشن ‌های اندرویدی روی آورده اند.

مقاله آموزش برنامه نویسی اندروید صفر تا صد را مطالعه کنید.

دلیل محبوبیت اندروید چیست؟

اگر بخواهیم از نمایی کلی ‌تر به ماجرای اندروید و رقبایش بپردازیم، دور بودن اندروید از محدودیت ‌های مختلف باعث شده که در بین کاربران مورد استفاده بیشتری قرار بگیرد. اگرچه برخی رقبای اندروید نظیر iOS ازلحاظ عملکردی یکی از برترین پلتفرم‌ های موجود هستند اما محدودیت ‌هایی دارند که باعث می ‌شود کاربران نتوانند به ‌راحتی نیاز‌ هایشان را رفع کنند. اما اندروید این‌ گونه نیست! در اندروید تقریباً هر کاری ممکن است. اگر خود پلتفرم اندروید نیز قابلیت خاصی را در اختیار کاربر قرار ندهد، اپلیکیشن‌ های سوم شخصی هستند که به‌ سادگی نیاز افراد را رفع می ‌کنند.

برنامه نویسی اندروید از کجا شروع کنیم

مشکلات شروع یادگیری زبان اندروید

فرض کنید شما ایده یک برنامه اندروید فوق‌ العاده در سر دارید و آماده هستید که آن را عملی کرده و روانه بازار کنید. بدون شک اولین کارهای عملی شما دریافت و دانلود اسناد، بررسی نوشته‌ ها، منافع احتمالی برنامه و مواردی از این قبیل است. اما مشکل اینجاست: شما سرنخی برای شروع برنامه نویسی اندروید ندارید!

آموزش و یادگیری کد به‌ خودی ‌خود نیز به ‌اندازه کافی دشوار هست و صحبت از برنامه نویسی اندروید که به میان بیاید، می ‌تواند پیچیده‌ تر هم باشد. شما نه‌ تنها نیاز به درک و یادگیری جاوا دارید، بلکه نیاز به نصب نرم افزار خاص اندروید و یادگیری تمام ویژگی‌ های منحصر به‌ فرد آن، علاوه بر کلیات برنامه نویسی اندروید و توسعه نرم‌ افزار دارید.

به‌ طورکلی، تولید یک برنامه اندروید نیازمند کیت توسعه نرم‌افزار (SDK)، یک محیط توسعه مجتمع (IDE) مانند Android Studio یا Eclipse، کیت توسعه جاوا (JDK) و یک دستگاه مجازی برای آزمایش است. همه این‌ها کار را فقط برای راه‌اندازی اولیه انجام می ‌دهد و شما در مرحله اولیه هستید، قبل از آنکه حتی به دنبال چیزهایی مانند سرویس ‌های Google Play، اندازه صفحه ‌نمایش،سطوح API و… باشید.

اما این ‌ها فقط مشتی از اطلاعات متراکم در مورد برنامه نویسی اندروید است و عدم درک آن‌ ها می ‌تواند به ‌اندازه کافی برای منصرف شدن از برنامه نویسی به زبان اندروید، حتی قبل از شروع نیز کافی باشد. برای پرداختن به آموزش برنامه نویسی اندروید باید اطلاعات را به ترتیب وارد ذهم خود کنید تا هنگام انجام یک پروژه دچار سردرگمی نشوید!

اگر به صورت جدی قصد دارید شروع به یادگیری زبان اندروید کنید، پیشنهاد می کنیم در دوره های آموزش برنامه نویسی شرکت کنید. با حضور در دوره های آموزشی قطعاً مدرس از ابتدای ماجرا شروع به آموزش دادن خواهد کرد. اما اگر بتوانید در کنار حضور در دوره های آموزش برنامه نویسی اندروید از کتاب ها ویا مقالات موجود در اینترنت و فیلم های آموزشی به صورت درست استفاده کنید، قطعا از سایر همکلاسی های خود جلوتر هستید.

دوره های آموزشی مجتمع فنی تهران

مجتمع فنی تهران (نمایندگی انقلاب) دوره های آموزشی در زمینه آموزش برنامه نویسی برگزار می کند. این دوره ها شامل: آموزش برنامه نویسی اندروید، آموزش برنامه نویسی پایتون، آموزش برنامه نویسی سی شارپ و… می باشند. علاقمندان به حضور در این دوره های می توانند از طریق لینک ثبت نام اقدام فرمایند.

مجتمع فنی تهران معتبرترین آموزشگاه فنی در تهران در جهت پیشرفت جامعه بخصوص در حوزه ICT دوره های آموزشی متنوعی را برای علاقمندان برگزار می کند. قابل بیان است که درپایان دوره های برگزار شده در مجتمع فنی تهران به هنرجویان مدرک معتبر بین المللی اعطا خواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما تماس حاصل فرمایید. شماره تلفن های تماس: 66939772 – 66933439

دوره های جدید برنامه نویسی سی شارپ مجتمع فنی تهران