مهندسی شبکه چیست

شاید بسیاری از شماها با شغل مهندسی شبکه آشنا باشید اما ندانید که به طور کلی مهندسی شبک چیست و چه وظایفی دارد. در این مطلب می خواهیم درباره مهندس شبکه و وظایف آن اطلاعاتی به شما بدهیم امیدواریم که این مطلب برای شما عزیزان موثر و مفید واقع گردد.

در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ ها در حال سرمایه ‌گذاری روی فناوری‌ های جدید تر و سریع ‌تر در حوزه شبکه هستند، که این مسئله باعث افزایش نیاز به مهندسین حرفه ‌ای شبکه شده است. گسترش روزافزون تکنولوژی های مرتبط با شبکه های کامپیوتری و پیچیدگی‌ هایی که دارند چه در ایران و چه در سراسر نقاط جهان نشان می دهد که افرادی که اقدام به آموزش مهندسی شبکه کرده اند در یک زمینه تخصصی در حال پیشرفت ورود پیدا کرده اند که از بازار کار پرتقاضا و رقابتی برخوردار است. تبدیل شدن به یک مهندس شبکه کار ساده‌ ای نیست و باید مجموعه‌ ای از مهارت‌ ها و گواهی‌ نامه ‌های مربوطه را دریافت کنید تا بتوانید به عنوان یک مهندس شبکه در سازمانی مشغول به کار شوید.

شبکه چیست

مهندسی شبکه چیست

شبکه های کامپیوتری و یا اصطلاحاً Network مجموعه ای متشکل از سیستم های کامپیوتری، سخت افزار و نرم افزار های مربوط به شبکه و تجهیزات ارتباطی نظیر کابل های شبکه و یا تجهیزات بی سیم است. کاربرد شبکه، راه اندازی شبکه های کامپیوتری  و برقراری ارتباط بین سیستم ها است. کاربران شبکه می توانند داده‌ ها و دستگاه ‌هایی را با یک دیگر به اشتراک بگذارند.

تقریبا تمام شرکت ها و سازمان های کوچک و بزرگ دنیا نیاز دارند که کامپیوترها و تجهیزاتشان را از طریق شبکه، به یک دیگر متصل کنند. برای ایجاد و نگهداری شبکه نیاز به متخصص شبکه های کامپیوتری می باشد و در هر سازمان، یک یا چند متخصص شبکه استخدام می شوند تا بر عملکرد صحیح شبکه نظارت کنند. رشته مهندسی شبکه مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است و افراد زیادی متقاضی آموزش مهندسی شبکه می باشند.

وظایف مهندس شبکه

مهندسی شبکه چیست

مهندس شبکه وظیفه مدیریت و رفع اشکالات موجود در کارکرد شبکه را بر عهده دارد و به همین دلیل باید بر ساختار و رفتار شبکه‌ های IP مسلط باشد. پایش شبکه و ارسال گزارش به مدیر شبکه هم از وظایف مهندس شبکه است. از سوی دیگر این فرد مسئولیت راهنمایی و حمایت تکنسین شبکه را هم بر عهده دارد. از دیگر وظایف مهندس شبکه، راه‌اندازی سرویس ‌های شبکه و رفع عیوب این سرویس‌ ها است. مهندس شبکه سرویس‌ های مورد نیاز در شبکه را راه ‌اندازی کرده و درصورتی‌ که این سرویس ‌ها کارکرد مناسب نداشته باشند اقدام به رفع نقایص موجود در آن ‌ها خواهد کرد. به ‌طور کلی می ‌توان سر فصل وظایف مهندس شبکه را این موارد دانست:

  • نصب و راه ‌اندازی، پیکربندی و آزمایش تجهیزات سخت ‌افزاری نرم ‌افزارها و سرویس‌ های مورد نیاز
  • بررسی، تحلیل شبکه و رفع عیوب مربوط به شبکه
  • رسیدگی به مشکلات گزارش ‌شده از سوی تکنسین شبکه
  • بررسی نیازهای کاربران و اقدام برای توسعه شبکه در صورت نیاز
  • ارائه گزارش مستمر به مدیر شبکه

بیشتر بخوانید: بازار کار شغل مهندسی شبکه

تفاوت مهندس شبکه و معمار شبکه

مهندسی شبکه چیست

اولین و مهم ‌ترین نکته ‌ای که باید به آن دقت کنید و متاسفانه بیشتر منابع فارسی در این زمینه توضیح اشتباهی ارائه می ‌کنند این است که مهندس شبکه و معمار شبکه را دو عنوان شغلی یکسان توصیف می ‌کنند و بر این باور هستند که هر دو یک کار را انجام می ‌دهند.

این دیدگاه از آن جهت پدید آمده که شرکت ‌های ایرانی شرح وظایف این دو عنوان شغلی را با یک دیگر ترکیب کرده‌ اند و برای کاهش هزینه ‌ها سعی دارند تنها یک فرد را استخدام کنند که همه کارها را انجام دهد، اما در واقعیت این‌ گونه نیست. معمار شبکه فردی است که مسئولیت برنامه ‌ریزی، ساخت و مدیریت شبکه‌ ها را عهده‌ دار است. کاملا روشن است یک معمار شبکه هیچ‌ گاه کار عملیاتی انجام نمی‌ دهد و تنها وظیفه طراحی نقشه ‌های بزرگ شبکه ‌های کامپیوتری را دارد و سناریوهایی برای پیاده‌ سازی شبکه ‌های بزرگ ارائه می ‌کند.

آموزش حرفه ای مهندسی شبکه

همانطور که در بالاتر بیان کردیم تبدیل شدن به یک مهندس شبکه کار ساده‌ ای نیست و باید مجموعه‌ ای از مهارت‌ ها و گواهی‌ نامه ‌های مربوطه را دریافت کنید. آموزش مهارت های این شغل به صورت حرفه ای و تخصصی بسیار حائز اهمیت است و نقش مهمی در آینده شغلی افراد دارد. همچنین افرادی که علاقمند به این مهندسی شبکه هستند در کنار یادگیری تخصصی این حرفه، برای ورود به بازار کار نیاز مند دریافت مدرک معتبری می باشند. بنابراین افراد باید برای یادگیری مهندسی شبکه به صورت حرفه ای باید از مراکز معتبری که دوره های آموزشی در این خصوص برگزار می کنند کمک بگیرند.

مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب معتبر ترین و برترین مرکز برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش مهندسی شبکه در کشور می باشد. برای شرکت در دوره آموزش مهندسی شبکه نیاز به گذراندن هیچ دوره دیگری به عنوان پیش نیاز نمی باشد اما هنرجویان باید به مفاهیم اولیه کامپیوتر و اصول کار با آن را بلد باشند. پس از آن که هنرجویان این دوره ها آموزش را با موفقیت پشت سر گذاشتند، از طرف مجتمع فنی تهران یک مدرک معتبر دو زبانه به آن ها ارائه می شود. شما می توانید این مدرک را به انواع شرکت های دولتی و خصوصی ارائه دهید و می توانید از آن به عنوان یک رزومه قدرتمند استفاده نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره ها، تاریخ شروع دوره ها یا نحوه برگزاری آن ها می توانید با کارشناسان ما از طریق راه های ارتباطی در تماس باشید.

تلفن تماس: 66939772 – 66933439 – 66576455