دلایل محبوبیت زبان برنامه نویسی جاوا

مطمئناً تا به حال نام جاوا (Java) را شنیده‌ اید، یکی از محبوب ‌ترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی دنیا جاوا می باشد. حال شاید با خودتان بگویید دلایل محبوبیت زبان برنامه نویسی جاوا چیست، در ادامه در این رابطه توضیحاتی خواهیم داد، با ما همراه شوید.

تاریخچه زبان برنامه نویسی جاوا

در ابتدا می خواهیم شما را با تاریخچه این زبان محبوب و پر کاربرد آشنا کنیم، زبان برنامه نویسی جاوا در اوایل دهه ی ۱۹۹۰ میلادی توسط جیمز گاسلینگ و همکارانش در شرکت سان مایکروسیستمز پایه ریزی شد که در ابتدا Oak به معنی «بلوط» نام داشت. در حقیقت آقای گاسلینگ از اصول برنامه نویسی در زبان ++C خیلی احساس رضایت نمی کرد و یک سری نارسایی های این زبان برنامه نویسی موجب شد که وی زبان جاوا را بر مبنای زبان ++C طراحی کند به نحوی که بتواند ایده های مد نظر او را به نحو بهتری اجرا کند. از همان ابتدا شعار آقای گاسلینگ و سایر توسعه دهندگان این زبان برنامه نویسی این بود که «یک بار بنویس، همه جا اجراش کن!» و همین شعار بود که توانست انقلابی در دنیای برنامه نویسی ایجاد کند.  داستان های زیادی در ارتباط با وجه تسمیه ی زبان جاوا وجود دارد که یکی از آنها به این داستان اشاره دارد که جیمز گاسلینگ در حین طراحی این زبان برنامه نویسی جدید، اتاق کارش مشرف به یک درخت بلوط بود که این درخت همواره نظر وی را به خود جلب می کرد. اما پس از مدتی مدیران شرکت سان مایکروسیستمز تصمیم گرفتند نام بهتری برای این زبان برنامه نویسی جدید انتخاب نمایند از این رو توسعه دهندگان این زبان به کافی شاپی در نزدیکی شرکت رفتند تا برای انتخاب نام جدید با یکدیگر به توافق برسند. پس از نیم روزی بحث و تبادل نظر، نام Java که مخفف نام های James Gosling و Arthur Van Hoff و همچنین Andy Bechtolsheim بود انتخاب شد و از آنجا که مراسم نام گذاری در یک کافی شاپ صورت گرفته بود نماد این زبان یک فنجان قهوه داغ در نظر گرفته شد.

در عین حال، معتبر‌ترین داستان این است که جیمز گاسلینگ به نوعی قهوه علاقه داشت که در جزیره‌ای به نام جاوا که در اندونزی در جنوب شرقی آسیا است می روید. به هر حال، این زبان برنامه نویسی موفق که در سال ۱۹۹۵ به طور رسمی به بازار معرفی شد، توانست چنان محبوبیتی در جهان پیدا کند که در حال حاضر در بیش از ۳ میلیارد سیستم مورد استفاده قرار گرفته و تاکنون بیش از ۱۰۰۰ جلد کتاب پیرامون آن به رشته تحریر درآمده است. این زبان داری ساختار یا Syntax مشابه زبان های C و ++C می باشد اما از سادگی بیشتری برخوردار است. ایده‌ اولیه‌ ساخت جاوا بر این بود که این زبان به گونه‌ ای ساخته شود که پیچیدگی‌ های زبان مطرح سی پلاس پلاس را نداشته باشد. یعنی جاوا زبانی شیء گرا است (OOP) اما مدل شیءگرایی ساده‌ تری نسبت به سی پلاس پلاس دارد. به عنوان مثال در جاوا ارث بری چندگانه به شکلی که در ++C قابل پیاده‌ سازی است، وجود ندارد و یا جاوا دارای Garbage Collector است که مدیریت حافظه‌ هیپ را بر عهده دارد. همچنین این زبان مستقل از سخت افزار و نرم‌ افزار است. از آنجایی که شعار جاوا «یکبار بنویس و همه جا اجرا کن» بود، یکباره جاوا به یکی از محبوب‌ ترین زبان های برنامه نویسی جهان تبدیل شد. در نهایت هم شرکت سان مایکروسیستمز در سال ۲۰۱۰ توسط شرکت بزرگ اوراکل خریداری شد و از آن زمان تاکنون، توسعه نسخه های جدید این زبان برنامه نویسی به عهده شرکت اوراکل است.

چرا جاوا همچنان یکی از محبوب ترین زبان ‌های برنامه نویسی است

دلایل محبوبیت زبان برنامه نویسی جاوا

جاوا هم‌ اکنون از رایج ترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی است، جاوا یک زبان برنامه‌ نویسی شیء گرا است و همانند زبان برنامه نویسی ++C عمل می کند. یکی از قابلیت‌ های اصلی جاوا این است که مدیریت حافظه را به طور خودکار انجام می‌ دهد. جذابیت‌ های جاوا به‌ قدری است که نه تنها در حال حاضر بلکه در دهه های آیند هم نیز و به فعالیت موفق خود ادامه می‌ دهد. یکی از دلایل محبوب شدن این زبان برنامه نویسی رایگان و متن باز بودن آن است که در دنیای تکنولوژی از جایگاه بالایی برخوردار است و به یک زبان فراگیر تبدیل شده است. این زبان برنامه نویسی با گذشت زمان تکامل پیدا کرده است و تبدیل به یک عنصر ضروری برای ساخت برنامه ها و نرم افزار های موفق شده است. با این وسعت از موقعیت و فرصت شغلی، انتخاب جاوا باوجود محبوبیت بیشتر زبان‌ های دیگر، در لیست بهترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی، کار بسیار مفیدی است.

شاید در ابتدا JAVA برای شما سخت باشد ولی به مرور زمان این سختی به لذت خوردن یک فنجان قهوه تبدیل می‌ شود. اگر بخواهیم در مورد کاربرد برنامه نویسی جاوا صحبت کنیم باید به سراغ این برویم که چه دستگاه ها و جا هایی از جاوا استفاده می کنند. به گفته شرکت سان مایکروسیستمز (سازنده زبان برنامه نویسی جاوا) سه میلیارد دستگاه از جاوا استفاده می کنند. در واقع این زبان برنامه نویسی آینده روشنی دارد چرا که تقریبا تمامی برنامه ها و بسیاری از نرم افزار ها و اپلیکیشن ها با جاوا نوشته شده است و نوشته خواهد شد. همچنین جاوا زبان برنامه نویسی محبوب بسیاری از شرکت های بزرگ و بانک های فناوری از جمله گوگل ، آمازون، و بانک های Chase و KeyBank است.

کاربرد و موارد استفاده از جاوا

با زبان برنامه نویسی جاوا شما می توانید برای بازی های کامپیوتری و ویدیویی برنامه نویسی کنید، با جاوا می توان اپلیکیشن های موبایل و نرم افزارهای دسکتاپی را توسعه داد. بسیاری از برنامه های کاربردی در بسیاری از سازمان ها از جاوا استفاده شده است. با جاوا می توان تحت وب برنامه نویسی کرد و در آخر با یادگیری جاوا قابلیت برنامه نویسی برای ربات ها نیز فراهم است.

همون طور که در کاربردها گفتم کلیه افرادی که قرار هست در زمینه توسعه اپلیکیشن موبایل و یا دسکتاپی فعالیت کنند جاوا کار می کنند.آن دسته از افرادی که علاقمندند که در حوزه برنامه نویسی بازی سازی فعالیت کنند و یا برای ربات ها برنامه نویسی کنند می توانند جاوا کار کنند. ضمن اینکه قابلیت برنامه نویسی تحت وب هم برای جاوا فراهم است. این زبان برنامه نویسی آینده بسیار خوبی دارد و تمام نشدنی است چرا که تقریبا اکثر برنامه ها و بسیاری از نرم افزارها و اپلیکیشن ها با جاوا نوشته شده است و نوشته خواهد شد.

بیشتر بخوانید: زبان برنامه نویسی جاوا

جاوا بهترین زبان برای یادگیری برنامه نویسی شی گرا

دلایل محبوبیت زبان برنامه نویسی جاوا

برنامه نویسی شی گرا به سبکی از برنامه نویسی گفته می شود که در آن برنامه نویس برای حل مسئله مورد بحث بجای تمرکز روی طراحی فرآیندهای الگوریتمی حل مسئله، ابتدا بر روی اشیاء دخیل در مسئله تمرکز می نماید و با شبیه سازی هر یک از این اشیاء توسط یک نوع داده ای خاص که رفتارهای خاص آن شی را دارا می باشد به مدلی از کل مسئله دست می یابد که با استفاده از آن به آسانی و وضوح کامل طراحی جریان کلی حل مسئله میسر می گردد. در این نوع برنامه نویسی از کلاس ها برای توصیف انواع اشیائی که در مسئله وجود دارند استفاده می شود. همچنین متدها ویا همان توابع گنجانده شده در هر کلاس رفتار اشیاء آن کلاس را توصیف و شبیه سازی می کنند. در میان زبان های برنامه نویسی شی گرا، بدون تردید جاوا سر راست ترین و شفاف ترین ساختار را برای تعریف کلاس ها و اشیا ساخته شده از روی آن ها را داراست.

در زبان برنامه نویسی جاوا تمام جزئیات لازم برای تعریف انواع جدید داده ها با استفاده از ابداع کلاس های جدید به راحتی صورت می گیرد و در ضمن برای تعریف انواع متدهای مورد نیاز هر نوع داده ای جدید نیز رویه هایی سر راست و ساده وجود دارند. این موضوع جاوا را به زبانی ایده آل برای به اجراء گذاشتن اصول برنامه نویسی شی گرا تبدیل کرده است. لذا به نوآموزان برنامه نویسی که قصد دارند با مفهوم شی گرایی در برنامه نویسی آشنا شوند توصیه می گردد که ابتدا این مفهوم را با یادگیری و ممارست در زبان جاوا آغاز کنند. بدیهی است که پس از درک مفاهیم بنیادی شی گرایی نظیر وراثت، چند ریختی، مخفی سازی داده ها، تعریف انواع جدید داده ها و تعاریف چند لایه ای از متدها نوآموزان به راحتی می توانند این مفاهیم را در زبان های دیگر شی گرا نیز فهمیده و مورد استفاده قرار دهند. توجه به این موضوع باعث شده است که جاوا به عنوان یک درس برنامه نویسی پایه ای در فهرست دروس اکثر دانشگاه های کشورهای پیشرفته بخصوص آمریکا قرار بگیرد.

به طور کلی قابلیت های جاوا چیست

در صورتی که می خواهید بدانید قابلیت جاوا چیست می توانیم به تعداد محدودی از لیست بلند بالای ویژگی های جاوا اشاره کنیم :

  • جاوا یک زبان برنامه نویسی سطح بالا، مبتنی بر کلاس و شی گرا است یعنی برنامه را به عنوان ترکیبی از انواع مختلف اشیائی که هر دو “داده و رفتار” را شامل می شوند، سازماندهی می کنیم.
  • برنامه های جاوا معمولاً به بایت کد bytecode وارد می شوند که بدون در نظر گرفتن معماری اساسی کامپیوتر، می توانند روی هر ماشین مجازی جاوا (JVM) اجرا شوند.
  • عملکرد برنامه های جاوا بالاست و سریعتر از تفسیر سنتی است زیرا کد بایت “نزدیک” به کد بومی است.
  • نحو جاوا شبیه C و ++C است اما مدل شی گرایی آسانتری نسبت به آن ها دارد.
  • ضریب اطمینان عملکرد برنامه ‌های نوشته ‌شده به زبان جاوا نسبت به زبان های نسل اول C بالا است.
  • زمان اجرا جاوا قابلیت های پویایی را فراهم می کند که به طور معمول در زبان های کامپایل شده سنتی موجود نیست.
  • بر روی سیستم های مختلف کار می کند مثلا برنامه ای که شما با یک سیستم اینتل نوشته اید به راحتی روی یک سیستم مکینتاش و یونیکس اجرا می شود و این عامل اصلی موفقیت جاوا است.
  • یادگیری برنامه نویسی جاوا آسان است و نسبت به زبان های C آن را زودتر یاد می گیرید.
  • جاوا قابل حمل و می تواند روی هر پلتفرمی اجرا شود.
  • جاوا امن است چون هیچ نشانگر صریح ندارد، برنامه های جاوا در داخل سیستم عامل مجازی ماشین مجازی اجرا می شود.
  • زبان برنامه نویسی جاوا دارای معماری خنثی است یعنی هیچ ویژگی وابسته به آن وجود ندارد.
  • سادگی، قابل انتقال بودن، کارایی بالا، استحکام از دیگر ویژگی های دیگر جاوا است.
  • و…

دوره های آموزش زبان برنامه نویسی جاوا

دلایل محبوبیت زبان برنامه نویسی جاوا

بسیاری از افرادی که می خواهند اقدام به آموزش زبان برنامه نویسی جاوا کنند نمی دانند که از کجا و چگونه شروع کنند و یا اصلا این که برای یادگیری حرفه ای این زبان برنامه نویسی حتما باید در کلاس های آموزشی شرکت کنند یا خیر. پیشنهاد ما به علاقمندان زبان برنامه نویسی جاوا در اولین اقدام برای یادگیری این است که حتما در دوره های آموزشی شرکت کنند. چرا که شرکت در این دوره های تاثیر بسزایی در یادگیری حرفه ای و تخصصی این زبان خواهد داشت و همینطور از سردرگمی افراد کاسته خواهد شد. چرا که افراد زیادی هستند که خودشان اقدام به یادگیری کرده اند اما درنیمه راه به دلیل سردرگمی ها و نداشتن راهنما با شکست مواجه شده اند و با توجه به نداشتن انگیزه ای برای ادامه از یادگیری این زبان برنامه نویسی صرف نظر کرده اند.

مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب دوره های آموزش برنامه نویسی و آموزش برنامه نویسی اندروید را فراهم کرده تا علاقمندان به یادگیری برنامه نویسی اندروید در این دوره ها بدون اتلاف وقت شرکت کنند. این دوره های آموزشی زیر نظر اساتید برجسته برنامه نویسی برگزار می شود از این رو هنرجویان می توانند با اطمینان خاطر در این دوره ها شرکت کنند. همینطور به هنرجویانی که در این دوره ها شرکت می کنند مدرک معتبر دوزبانه مجتمع فنی تهران تعلق می گیرد. مدرک معتبر مجتمع فنی تهران یکی از معتبرترین مدارک مراکز آموزشی ایران در مجامع بین المللی شناخته می شود، دلیل این اعتبار سطح بالای دوره های آموزشی برگزار شده در مجتمع فنی تهران و نمایندگی های آن می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره آموزش برنامه نویسی جاوا می توانید با کارشناسان ما تماس گرفته تا شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.

تلفن تماس: 66939772 – 66933439 – 66576455