آموزش برنامه نویسی پایتون

آموزش برنامه نویسی پایتون یکی از آموزش هایی است که اکثر افرادی که می خواهند به تازگی وارد حوزه برنامه نویسی شوند به سراغ آن می روند. زبان برنامه نویسی پایتون (Python Programming Language)، زبانی با یادگیری آسان محسوب می‌ شود و از همین رو بسیاری از برنامه‌ نویس‌ های تازه‌ کار آن را به عنوان اولین زبان برنامه‌ نویسی خود برمی‌ گزینند، زیرا پایتون به عنوان یک «زبان همه‌ منظوره» ساخته و توسعه داده شده و محدود به توسعه نوع خاصی از نرم‌ افزار ها نیست. در ادامه درباره این زبان برنامه نویسی محبوب توضیحات بیشتری خواهیم داد، با ما همراه باشید.

پایتون چیست

آموزش برنامه نویسی پایتون

پایتون یک زبان برنامه نویسی قدرتمند سطح بالا، شئ گرا و حرفه‌ ای می ‌باشد که در حال گسترش روز ‌افزون در جهان است. این زبان با قابلیت ‌های فراوان و شگفت انگیزی که دارد تحولی در دنیای برنامه نویسی از توسعه برنامه ‌های تحت وب تا ایجاد بازی ‌های رایانه ‌ای، به وجود آورده است. پایتون ابتدا در سال 1991 وارد دنیای برنامه نویسی شد و در سال ‌های اخیر توجه برنامه نویسان را به خود جلب کرده و روز به روز بر طرفداران آن افزوده می ‌شود. پایتون هنوز در ایران جایگاه خود را پیدا نکرده است اما آینده روشنی برای آن می ‌توان تصور کرد زیرا این زبان کاربردهای فراوانی دارد و در بسیاری از سایت های بین‌ المللی نیز مورد استفاده قرار گرفته است. 

تعداد کلمات کلیدی پایتون کم، ساده و کاملا قابل درک است و این موضوع فهم و یادگیری آن را برای کاربران تازه‌ کار بسیار ساده کرده است. در واقع این زبان پیچیدگی ‌های معمول سایر زبان ‌ها را ندارد و پس از برنامه نویسی، منطق آن کاملا قابل درک است. این زبان اپن سورس را می ‌توان در زمان کوتاهی به خوبی یاد گرفت و به واسطه کتابخانه‌ های گسترده‌ ای که دارد از آن استفاده‌ های فراوان کرد. پایتون یک زبان اسکریپتی است به این منظور که کد های آن در اکثر پلت فرم‌ ها از جمله لینوکس، ویندوز، مکینتاش، سیستم‌های موبایل و حتی پلی‌ استیشن قابل اجراست. این زبان به سبب قابلیت ‌های فراوانی که دارد زبان مورد علاقه برنامه نویسان وب می ‌باشد. شرکت ‌های عظیمی مانند گوگل، یاهو، ناسا و… در سطح وسیعی در حال استفاده از پایتون هستند.

بیشتر بدانید: درآمد برنامه نویس پایتون

هدف از ایجاد زبان برنامه نویسی پایتون

آموزش برنامه نویسی پایتون

طراح این زبان هدف خود را از ایجاد آن دلایل زیر عنوان کرده است:

  • زبانی بسیار ساده و قابل درک که از قدرت بالایی نیز برخوردار بوده و توانایی رقابت با سایر زبان‌ های برنامه ‌نویسی را داشته باشد.
  • کاملا منبع باز بوده تا تمام افراد و برنامه ‌نویسان در توسعه آن شرکت داشته باشند.
  • سادگی آن به اندازه‌ ای است که مشابه یک متن انگلیسی خوانایی بالایی داشته باشد.
  • در کم ترین زمان ممکن امکان توسعه برنامه به کمک پایتون وجود داشته باشد.

تمام افراد از برنامه ‌نویسان عادی تا مهندسان سطح بالا می ‌توانند از این زبان کاربردی استفاده کنند. پایتون را می ‌توان برای کارهای کوچکی مانند تغذیه یک ربات ساده تعدیل کننده یا اجرای کد بسیار پیچیده مانند تجزیه و تحلیل حجم عظیمی از داده‌ های مالی استفاده کرد. مقیاس پذیری پایتون بخش مهمی از جذابیت آن است. از مهم‌ ترین کاربردهای برنامه ‌نویسی پایتون می ‌توان به استفاده در زمینه‌ های مختلف علوم داده، یادگیری ماشین، داده کاوی و… اشاره کرد. از آن ‌جایی که این زبان بسیار عمومی بوده و در حوزه ‌های مختلفی کاربرد دارد، یادگیری آن فرصت ‌های شغلی بسیار زیادی برای شما فراهم می ‌کند. بر خلاف برخی دیگر از زبان ‌ها که تنها برای حوزه‌ های خاصی کاربرد دارند، از پایتون می ‌توان در بسیاری از حوزه‌ های مختلف استفاده کرد. وجود کتابخانه‌ های متنوع و امکان ادغام این زبان برنامه ‌نویسی با سایر زبان‌ ها آن را به زبانی کاربردی و همه کاره تبدیل کرده است.

دلایل محبوبیت پایتون چه هستند

آموزش برنامه نویسی پایتون

میانگین درآمد برنامه‌ نویس ‌های پایتون ممکن است بالا باشد، اما این موضوع نمی ‌تواند چرایی این که بسیاری از افراد آن را به عنوان زبان برنامه ‌نویسی محبوب خود انتخاب می ‌کنند توضیح دهد. در ادامه دلایل محبوبیت زبان برنامه نویسی پایتون به طور جزئی ‌تر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

  • غول‌ های فناوری دنیا این زبان را دوست دارند: «گوگل» (Google)، «یوتیوب» (YouTube)، «فیس‌بوک» (Facebook)، «ناسا» (NASA)، «دراپ‌باکس» (Dropbox)، «یاهو» (Yahoo)، «موزیلا» (Mozilla)، «کورا» (Quora)، «اینستاگرام» (Instagram)، «ردیت» (Reddit) و IBM تنها برخی از نام‌ های بزرگ فناوری به شمار می ‌آیند که از زبان برنامه نویسی پایتون به طور گسترده برای اهداف گوناگون استفاده می ‌کنند و به طور مستمر به دنبال استخدام مهندس‌ های پایتون هستند
  • گوگل از زبان برنامه نویسی پایتون برای هر کاری از پیاده ‌سازی الگوریتم ‌های «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) گرفته تا «موتور اجرای برنامه گوگل» (App Engine Cloud) استفاده می ‌کند. این در حالیست که ۹۹/۹٪ کد دراپ ‌باکس شامل «بک ‌اند سرور» (server backend)، کلاینت دسکتاپ، «منطق کنترل‌گر وب‌ سایت» (website controller logic)، «بَک ‌اند رابط برنامه ‌نویسی کاربردی» (API backend) و ابزارهای تحلیلی آن به زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده‌ اند.
  • به طور گسترده در یادگیری ماشین مورد استفاده قرار می ‌گیرد: با رشد علم داده، محبوبیت زبان برنامه نویسی پایتون به عنوان یک زبان علمی اوج گرفت. کتابخانه ‌های «یادگیری ماشین » (Machine Learning)بسیار زیادی به زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده ‌اند. در عین حال، ابزارهای زیادی نیز با فراهم آوردن امکان استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون، انجام پروژه‌ های یادگیری ماشین را آسان ‌تر می ‌سازند.
  • مناسب بودن برای مبتدی ‌ها:  زبان برنامه نویسی پایتون انتخاب خیلی خوبی برای برنامه‌ نویس‌ های مبتدی محسوب می‌ شود زیرا ساده است و نحو انعطاف ‌پذیری دارد. با زبان برنامه نویسی پایتون، می ‌توان به سرعت و سادگی برنامه ‌های قابل استفاده ‌ای ساخت. احساس دستاورد داشتن سریع فاکتور بسیار مهمی در یادگیری برنامه ‌نویسی است.
  • پایتون می ‌تواند تنها زبان مورد نیاز کاربر باشد: از آنجا که پایتون یک زبان برنامه ‌نویسی همه منظوره است، کاربر می ‌تواند تقریبا برای کلیه پروژه‌ ها از آن استفاده کند. پایتون زبان برنامه‌ نویسی اسکریپتی است که به همه از «کارشناسان تست نفوذ» (pentesters) گرفته تا مهندسان «دواُپس» (DevOps engineers) درجه قابل توجهی از کنترل کردن را می ‌دهد و آن‌ ها را قادر به حل مسائل گوناگون می ‌سازد. می ‌توان از زبان برنامه نویسی پایتون برای ساخت وب‌ سایت‌ ها، توسعه «واسط گرافیکی کاربر» (GUI | Graphical User Interface) و تحلیل داده استفاده کرد. این یعنی پایتون قابلیت‌ های زبان‌ های برنامه ‌نویسی گوناگون را در یک جا گرد هم آورده و در واقع آنچه خوبان همه دارند زبان برنامه نویسی پایتون به تنهایی دارد و بنابراین می‌ تواند تنها زبانی باشد که یک برنامه ‌نویس برای کلیه وظایف لازم در حین توسعه به آن نیاز دارد.

معایب پایتون

آموزش برنامه نویسی پایتون

Python  با وجود مزایایی که دارد برای حل برخی از مسائل معایبی هم دارد که در ادامه برخی از این معایب را معرفی می کنیم:

  1. ضعیف در پردازش موبایل: درست است که پایتون در پردازش دسکتاپ و سرور سرعت بالایی دارد اما در پردازش موبایل ضعیف است و به همین دلیل برنامه های موبایل زیادی وجود ندارند که با این زبان نوشته شده باشند.
  2. کاهش سرعت: از آن جایی که پایتون از مفسر به جای کامپایلر استفاده می کند، مقداری بر سرعت آن تاثیرگذار است.
  3. دشواری در استفاده از دیگر زبان ‌ها: با توجه به این که دستورات برنامه نویسی در پایتون بسیار ساده است و نیازی به استفاده از ویرگول، نقطه و… نیست، امکان دارد برنامه نویسان متبحر در پایتون در مواجه با زبان های برنامه نویسی دیگر دچار مشکل شوند و زبان های دیگر را پیچیده ببینید.
  4. خطاهای زمان اجرا: (Runtime Errors) می توان گفت که کدهای نوشته شده به زبان پایتون به زمان تست بیشتری نیاز دارند و امکان دارد که برنامه ها در پایان که اجرا می شوند با خطا مواجه شوند.

مهم‌ ترین کاربرد های پایتون

آموزش برنامه نویسی پایتون

  • طراحی سایت با پایتون

بیشتر افراد و برنامه ‌نویسان از زبان‌ هایی مانند زبان برنامه نویسی PHP و ASP برای طراحی وب سایت استفاده می ‌کنند. اما پایتون نیز دارای قدرت بالایی در این زمینه است. این زبان دارای فریم ‌ورک‌ های قدرتمندی مانند Django و Flask است که باعث محبوبیت پایتون در زمینه طراحی سایت شده است.

  • یادگیری ماشینی با پایتون

الگوریتم ‌های یادگیری ماشینی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و کاربردهای زیادی دارند. به عنوان مثال گوگل برای جستجو از الگوریتم‌ های یادگیری ماشین استفاده می ‌کند. پایتون در یادگیری ماشین عملکرد بسیار عالی داشته و بسیاری از افراد مشغول در این حوزه از کتابخانه‌ های پایتون استفاده می‌ کنند.

  • ساخت اپلیکیشن‌ های موبایل

یکی از جذاب ترین کاربرد های پایتون استفاده از آن برای تولید اپلیکیشن‌ های موبایل است. هرچند بیشتر افراد با زبان‌ اندروید اقدام به تولید اپلیکیشن موبایل می‌کنند، اما پایتون نیز یکی از گزینه‌ های مناسب برای این کار است. در این زمینه می ‌توانید از فریم ورک Kivy استفاده نمایید.

  • استفاده از پایتون در داده‌ کاوی

داده کاوی از شاخه ‌های بسیار مهم در علوم کامپیوتر است. تحلیل داده‌ های بسیار زیاد می ‌تواند اطلاعات مفیدی در اختیار افراد و شرکت‌ ها قرار دهد. روش ‌ها و الگوریتم ‌های مختلفی برای داده کاوی وجود دارد، اما به جرأت می‌ توان گفت بهترین زبان برنامه‌ نویسی برای تحلیل داده و داده‌ کاوی پایتون است. پایتون دارای کتابخانه‌ های بسیار قوی و کاربردی در زمینه داده کاوی است.

  • ساخت بازی ‌های رایانه ‌ای

زبان‌ های برنامه ‌نویسی و موتورهای بازی سازی بسیار پیشرفته‌ ای برای ساخت بازی ‌های رایانه ‌ای وجود دارد. اما پایتون نیز ازجمله زبان‌ های برنامه نویسی بسیار قوی و کاربردی در این زمینه است. وجود کتابخانه‌ های قوی و رایگان، پایتون را به گزینه‌ ای مناسب در این زمینه تبدیل کرده است.

مزایای یادگیری پایتون

آموزش برنامه نویسی پایتون

مزایای زیادی برای یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون به ویژه به عنوان زبان برنامه ‌نویسی اول یک فرد وجود دارد که در ادامه تشریح خواهند شد. یادگیری این زبان به طور قابل توجهی آسان است و از آن می ‌توان به عنوان مبنایی برای یادگیری دیگر زبان‌ های برنامه ‌نویسی نیز بهره برد. اگر فردی حقیقتاً در یادگیری زبان‌ های برنامه ‌نویسی مبتدی است و این اولین باری محسوب می‌ شود که با یک نوع از زبان‌ های کد زدن آشنا می‌ شود، زبان برنامه نویسی پایتون قطعا بهترین گزینه برای او خواهد بود.

زبان برنامه نویسی پایتون به طور گسترده ‌ای توسط شرکت‌ های بزرگی مانند گوگل، پینترست، اینستاگرام، دیزنی، یاهو، نوکیا، IBM و بسیاری از دیگر شرکت ‌ها مورد استفاده قرار می ‌گیرد. «رزبری پای» (Raspberry Pi) که یک مینی کامپیوتر بسیار محبوب است نیز بر زبان برنامه نویسی پایتون به عنوان زبان اصلی تکیه دارد. بنابراین هنگامی که فردی پایتون می‌ آموزد، هیچ وقت با کمبودی در به کارگیری مهارت‌ های خود مواجه نخواهد شد. لازم به ذکر است که وقتی بسیاری از شرکت ‌های بزرگ بر استفاده از یک زبان تکیه و تاکید دارند، یادگیرندگان آن می ‌توانند به کسب درآمد خوبی دست پیدا کنند.

دوره آموزش برنامه نویسی پایتون

مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب دوره هایی در زمینه آموزش برنامه نویسی پایتون برگزار می کند. اهداف مجموعه مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب از برگزاری دوره های آموزش برنامه نویسی، تعلیم و تربیت کارشناسان جدید برای ورود به بازار کار ایران می باشد.

هنرجویان عزیز درنظر داشته باشید در صورت شرکت در این دوره ها، در پایان به شما مدرک دو زبانه مجتمع فنی تهران اعطا خواهد شد. برای حضور در دوره های آموزشی می توانید بر روی ثبت نام کلیک نمایید.

تلفن تماس: 66939772 – 66933439