با پیشرفت علم و تکنولوژی بسیاری از افراد اقدام به آموزش زبان برنامه نویسی سی شارپ کردند. شاید با خود بگویید که اصلا زبان برنامه نویسی چیست، بنابراین در ابتدا توضیح مختصری درباره برنامه نویسی خواهیم گفت تا شما به طور کامل با این حرفه آشنا شوید و سپس به موضوع زبان برنامه نویسی سی شارپ خواهیم پرداخت.

برنامه نویسی مجموعه دستورالعمل هایی است که همان فرایند طراحی و ساخت یک برنامه رایانه‌ ای اجرا پذیر برای به‌ دست‌ آوردن یک نتیجه رایانشی خاص، یا انجام یک عمل خاص است. برنامه‌ نویسی شامل عمل‌ هایی مثل: تحلیل، ایجاد الگوریتم‌ ها، رخ‌ نمانگاری دقت الگوریتم‌ ها و مصرف منابع، و پیاده‌ سازی آن الگوریتم‌ ها به یک زبان برنامه‌ نویسی انتخاب شده‌ است (که معمولاً به آن کد گذاری، کدینگ گفته می‌ شود). زبان ‌های برنامه ‌نویسی ساختارهای زبانی دستور مداری در رایانه ‌ها هستند که به ‌وسیله آن‌ ها می ‌توان یک الگوریتم را به ‌وسیله ساختارهای دستوری متفاوت برای اجرای رایانه توصیف کرد و با این روش امکان نوشتن برنامه جهت تولید نرم‌ افزارهای جدید به وجود می‌ آید. معمولاً هر زبان برنامه‌ نویسی دارای یک محیط نرم ‌افزاری برای وارد کردن متن برنامه، اجرا، همگردانی و رفع اشکال آن هستند.

نخستین زبان‌ های برنامه‌ نویسی چگونه به‌ وجود آمدند

آموزش زبان برنامه نویسی سی شارپ

کار با زبان باینری (زبان کامپیوتری) چندان آسان نبود، به همین علت انسان‌ ها برای هر دستور یک معادل کلمه‌ ای در نظر گرفتند و از آن به بعد به کمک آن کلمات برنامه‌ نویسی می‌ کردند، که به آن زبان اسمبلی (Assembly) گفته می‌ شد. البته که در نهایت تمام دستورات برای فهم کامپیوتر باید به زبان باینری تبدیل می‌ شد، که این فرایند (یعنی تبدیل دستورات اسمبلی به باینری) بر عهده‌ اسمبلر بود. از آن‌ جایی که تبدیل زبان اسمبلی خود احتیاج به پردازش جداگانه‌ ای داشت، بنابراین از سرعت کم تری نسبت به زبان باینری برخوردار بود. به مرور زمان، زبان‌های پیشرفته‌ ای خلق شد که امکانات و قابلیت‌ های گسترده‌ تری را در اختیار برنامه‌ نویسان قرار می‌ داد، زبان‌ هایی مانند سی شارپ، جاوا، پایتون و… نمونه‌ هایی از این زبان‌ ها بشمار می‌ روند.

هرچند زبان‌ های سطح بالا سادگی و کارایی بیشتری را در اختیار برنامه‌ نویسان قرار می‌ دادند، اما زبان‌ های سطح پایین مانند باینری و اسمبلی همچنان از سرعت بیشتری برخوردار هستند، چرا که فرایند تبدیل و کامپایل در آن‌ ها وجود نداشته و پردازش کم تری توسط رایانه انجام می ‌شود. امروزه در سیستم‌ هایی که احتیاج به سرعت پردازش بالایی دارند، به‌ عنوان مثال فضا پیماها، سیستم‌ های بیمارستانی یا ربات‌ های خاص از زبان‌ های سطح پایین‌ تر مانند اسمبلی و حتی باینری استفاده می‌ شود. اما در برنامه ‌نویسی‌ های معمولی، مانند اپلیکیشن‌ های کامپیوتر، موبایل و وب از زبان‌ های سطح بالا استفاده شده و وظیفه‌ کامپایل یا ترجمه‌ دستورات برعهده‌ کامپیوتر گذاشته می‌ شود.

خانواده C و سی شارپ (#C) چیست

آموزش زبان برنامه نویسی سی شارپ

در دنیای زبان‌ های برنامه نویسی، اصطلاحی وجود دارد به نام زبان‌ های خانواده C؛ دلیل این نام ‌گذاری شباهت ظاهری (Syntax) زبان‌ های عضو این خانواده به زبان C است. خیلی از زبان ‌های برنامه نویسی مشهور این روزها مثل C، C++، Objective-C، PHP، C#، Java  و حتی زبان بسیار جدید Swift عضو این خانواده هستند. بنابراین به نظر می‌ رسد اگر یکی از این زبان ‌ها را بلد باشید، کارتان برای یادگیری دیگری آسان‌ تر خواهد بود.

#C نیز به زبان ساده یکی از زبان های برنامه نویسی است که بر پایه ساختار زبان C و برای برنامه نویسی در محیط .Net طراحی شده است. یک وب سایت ASP.Net معمولا از کدی که به وسیله زبان Vb.Net یا #C  نوشته شده تشکیل یافته است. وقتی که یک وب سایت را با زبان Vb.Net یا #C می سازید، در واقع برنامه Asp.Net ای مبتنی بر آن زبان ایجاد می کنید. این مساله تفاوت اصلی میان کاربرد Asp.Net با صفحات Asp قدیمی ( کلاسیک) است، زیرا در Asp.Net شما از یک زبان برنامه نویسی واقعی، مانند Vb.Net یا #C با تمام امکانات آن استفاده می کنید در حالی که در صفحات   Asp تنها می توانید از یک زبان خیلی خلاصه شده مانند  VB Script استفاده نمایید.

تاریخچه سی شارپ

در سال ۱۹۹۹، شرکت Sun (سان) اجازه استفاده از زبان برنامه‌ نویسی جاوا را در اختیار شرکت مایکروسافت قرار داد تا در سیستم‌عامل خود از آن استفاده کند. جاوا در اصل به هیچ پلتفرم یا سیستم‌عاملی وابسته نبود، ولی مایکروسافت برخی از مفاد قرار داد را زیر پا گذاشت و قابلیت مستقل از سیستم‌عامل بودن جاوا را از آن برداشت، شرکت سان پرونده ‌ای علیه مایکروسافت درست کرد و مایکروسافت مجبور شد تا زبان شی گرای جدیدی با کامپایل جدید که به ++C شبیه بود را ایجاد کند. در سال ۱۹۹۹ آندرس هلزبرگ گروهی را برای طراحی زبانی جدید تشکیل داد که در آن زمان نامش Cool  بود و شبیه زبان C بود اما با خواص شیء گرایی، مایکروسافت در نظر داشت اسم این زبان را برای همیشه Cool قرار دهد، ولی به دلیل مناسب نبودن برای اهداف تجاری این کار را نکرد. در ارائه و معرفی رسمی چارچوب دات‌ نت در سال ۲۰۰۰ این زبان به C# تغییر نام یافت. مدیر و سرپرست طراحان سی شارپ در مایکروسافت آندرس هلزبرگ بود که تجربه قبلی او در طراحی Framework و زبان ‌های برنامه سازی ++Borland، Delphi، Pascal، C++ به آسانی در دستورالعمل‌ های سی شارپ قابل رویت است.

کاربرد سی شارپ

آموزش زبان برنامه نویسی سی شارپ

این زبان برنامه ‌نویسی به دلیل راحت‌ تر بودن استفاده از آن نسبت به سایر زبان‌ های برنامه‌ نویسی شیءگرا، هم طرفداران زیادی دارد و هم کاربردهای گسترده‌ ای پیدا کرده است. مهم‌ ترین استفاده‌ های این نرم ‌افزار را می ‌توان به صورت زیر جمع ‌بندی کرد:

  • برنامه‌ نویسی برای ویندوز: اصلی‌ ترین کاربرد سی شارپ را می ‌توان در استفاده از آن برای برنامه ‌نویسی نرم ‌افزارهای مختلف تحت ویندوز مایکروسافت دانست. خود مایکروسافت نیز از این زان برای توسعه‌ بسیاری از نرم‌ افزارهای تحت ویندوز استفاده می ‌کند.
  • برنامه ‌نویسی برای اندروید و iOS: استفاده دیگر از این زبان برنامه‌ نویسی برای توسعه‌ نرم‌افزارهای موبایلی در سیستم‌عامل‌ های اندروید و iOS است که آن را تبدیل به یکی از کاربردی ‌ترین زبان ‌های برنامه ‌نویسی کرده است. هر چند این زبان به صورت مستقیم برای این منظور گسترش نیافته اما در به‌روزرسانی ‌های آن این قابلیت نیز به آن اضافه شده است.
  • طراحی سایت با سی شارپ: سایت‌ های بسیار بزرگی در ایران و جهان با استفاده از این زبان برنامه‌ نویسی گسترش یافته ‌اند. اوج کاربرد این زبان برنامه نویسی را می توان در طراحی سایت عنوان کرد.
  • برنامه‌ نویسی برای مک: از سی شارپ می ‌توانید برای برنامه ‌نویسی در محیط سیستم عامل مک نیز استفاده کرد.
  • توسعه بازی‌ها: در دنیای بازی، توسعه ‌دهندگان زبان برنامه‌ نویسی C# را ترجیح می‌ دهند. این زبان به خصوص در ساخت بازی‌ های مورد علاقه طرفداران بسیار کارآمد است. همچنین، موتور بازی Unity ― یکی از محبوب ‌ترین موتورهای بازی امروزی با استفاده از ++ C و C# ساخته شده است.

انواع داده در c#

انواع داده در c# نیز به دو دسته ثابت و متغیر تقسیم می ‌شوند که داده‌ های متغیر شامل byte ،short ،int ،unit ،long ،float و… هستند که هر کدام از آن‌ ها مقداری از فضای حافظه را اشغال می‌ کنند. داده‌ های ثابت نیز تنها یک مقدار را به خود اختصاص می‌ دهند و برای تعریف آن‌ ها باید عبارت const را قبل از نوع داده قرارداد.

 طبق آمارها، c# جزء پنج زبان برتر و کاربردی دنیا قرار دارد و از این لحاظ محبوبیت بسیاری دارد. بسیاری از پروژه‌ها و ابزارهای سی ‌شارپ منبع باز است و سورس کد سی ‌شارپ در زمینه‌ های مختلف و در اینترنت پیدا می ‌شود. این زبان بر روی انواع مختلف سیستم‌عامل مانند Windows، Linux و Mac قابل ‌اجرا است و یادگیری آن برای افرادی که آشنایی با هر یک از زبان‌ های c، c++ و java دارند، آسان است. همچنین خوب است بدانید که نسخه‌ های جدید سی ‌شارپ هر چند وقت یک بار توسط شرکت مایکروسافت ارائه و قابلیت‌ های گوناگونی به آن اضافه می ‌شود، پس ازاین ‌جهت هیچگاه قدیمی و غیرقابل‌ استفاده نمی ‌شود.

آیا برنامه نویسی سی شارپ برای من مناسب است

این زبان برنامه نویسی زبانی کاربردی و تمام نشدنی خواهد بود چرا که نسخه های جدید آن نیز هر چند وقت یک بار توسط مایکروسافت ارائه می ‌شود و دارای قابلیت ‌های جدیدی است. و اگر بخواهیم درباره‌ رنکینگ و رتبه‌ آن در دنیا صحبت کنیم می ‌توانیم این طور بگوییم که: سی ‌شارپ از دیدگاه ‌های مخلتف چهارمین و در برخی پنجمین زبان کاربردی، قدرتمند و محبوب دنیا محسوب می شود. بنابراین این زبان برنامه نویسی از محبوبیت و اعتبار بسیار بالایی برخوردار است. در ایران دو زبان برنامه نویسی بخش اعظم نرم افزارها و وب سایت های سازمان های دولتی و خصوصی را فرا گرفته است که C# (ASP.NET) و جاوا پرچم دار هستند. طبق فهرست بندی انجمن TIOBE ، رنکینگ این زبان در ردیف چهارم جدول زبان های برنامه نویسی قرار دارد. طبق فهرست بندی IEEE که فهرست برترین زبان‌ های برنامه ‌نویسی سال 2017 را منتشر کرد در ردیف پنجم زبان های برنامه‌ نویسی قرار دارد.

اگر به این فکر می‌ کنید که برای اولین بار پا به دنیای یک زبان برنامه نویسی بگذارید، آیا C# گزینه مناسبی برای شما است. برای پاسخ این سوال باید بگوییم که واقعا فرقی نمی ‌کند که چه زبانی را انتخاب می‌ کنید. هر کدام نسبت به دیگری قابلیت ‌ها و ضعف ‌هایی دارد. مهم‌ تر از این تفاوت‌ ها، هدف شما از یادگیری برنامه نویسی است. مثلا اگر بخواهید یک اپلیکیشن اندروید یا iOS بسازید، به ترتیب زبان‌ های جاوا و Swift گزینه‌ های مناسبی هستند. یا اگر به پیاده سازی ظاهر صفحات وب علاقه دارید می ‌توانید با JavaScript شروع کنید. اما #C این امکان را به شما می ‌دهد که در پلتفرم‌ های مختلف نرم ‌افزار مورد نظر خود را توسعه بدهید. به عبارتی می توان اسمش را زبان برنامه نویسی میانبر گذاشت، زبانی که با آن هم می ‌توانید اپ اندروید، iOS  بنویسید و هم سایت و سرویس‌ های سمت سرور را توسعه بدهید.

دوره آموزش برنامه نویسی سی شارپ

آموزش زبان برنامه نویسی سی شارپ

مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب یکی از برترین و معتبر ترین مراکز برگزار کننده دوره های آموزشی در خصوص آموزش برنامه نویسی سی شارپ، آموزش طراحی وب، آموزش سئو سایت، آموزش وردپرس، آموزش نرم افزار 3d max، آموزش نرم افزار فتوشاپ و… می باشد. افرادی که در دوره آموزش برنامه نویسی سی شارپ شرکت می کنند صفر تا صد برنامه نویسی را به همراه تمام نکات اصولی و طلایی آموزش می بینند. در پایان دوره ها نیز به هنر جویان مدرک معتبر دو زبانه بین المللی تعلق خواهد گرفت. شما عزیزان بعد از اتمام دوره های آموزشی خود می توانید به سرعت وارد بازار کار شوید، پروژه های کوچک و بزرگ بسیاری را قبول کنید و از طریق آن به درآمد بالایی دست یابید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره آموزش برنامه نویسی سی شارپ می توانید با کارشناسان ما تماس گرفته تا شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.

تلفن تماس: 66939772 – 66933439 – 66576455