زبان برنامه نویسی جاوا

آموزش زبان برنامه نویسی جاوا یکی از مهم ترین و کاربردی ترین آموزش هایی است که افراد مبتدی و تازه کار باید آن را فرا بگیرند. جاوا یک زبان برنامه ‌نویسی سطح بالا، قوی، ایمن و شی‌ء گرا است که در سال 1991 توسط Sun Microsystems Inc ساخته و بعداً توسط شرکت اوراکل خریداری شد. جیمز گاسلینگ و پاتریک ناتون افرادی بودند که این زبان را نوشتند. زبان برنامه ‌نویسی جاوا کد نویسی، کامپایل و رفع خطا را بسیار راحت می‌ کند. همچنین این زبان به ایجاد کدهایی با قابلیت استفاده مجدد و برنامه‌ های مدولار معروف است.

زبان برنامه نویسی Java بیشتر در ساخت نرم افزار اندروید مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد دارد. جاوا به گواهی سایت معتبر Tiobe از سال 2001 همواره به عنوان اولین یا دومین زبان برنامه‌ نویسی دنیا مطرح بوده است. ممکن است افراد مختلف دلایل متعددی از جمله محبوبیت، ماهیت یادگیری آسان آن، ابزارهای اپن سورس مفید، کتابخانه ها و… برای یادگیری آن داشته باشد. برنامه نویسان با به دست آوردن تخصص در جاوا می توانند به فرصت های شغلی زیادی دست پیدا کنند و به ساخت برنامه های کاربردی در دنیای واقعی مشغول شوند.

بیشتر بدانید: آموزش برنامه نویسی جاوا

نسخه ‌های مختلف جاوا

زبان برنامه نویسی جاوا

شرکت سان مایکروسیستمز، کیت توسعه نرم ‌افزاری (JDK) شماره 1.0 جاوا را در سال 1995 منتشر کرده است. این JDK نخست برای توسعه اپلیکیشن ‌های دسکتاپ و اَپلت (applet) مورد استفاده قرار گرفت. متعاقباً جاوا برنامه ‌نویسی دستگاه‌ های موبایل و سرورهای تجاری را نیز در این کیت میسر ساخت. ذخیره‌ سازی همه کتابخانه‌ ها در یک JDK منفرد باعث شده که این کیت بسیار بزرگ ‌تر از حد مناسب برای توزیع شود. البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که توزیع نرم ‌افزارها در دهه 1990 توسط CD های اندازه کوچک و یا از طریق سرعت‌ های پایین شبکه صورت می ‌گرفته است. از آنجا که اغلب توسعه ‌دهندگان به همه API ها نیاز نداشتند (یک توسعه ‌دهنده اپلیکیشن‌ های دسکتاپ به ندرت به API های سرورهای تجاری نیاز پیدا می ‌کند) شرکت Sun این مشکل توزیع را با تقسیم جاوا به سه نسخه حل کرد. این نسخه ‌ها نهایتاً به نام JAVA SE، JAVA EE و JAVA ME نامیده شدند که در ادامه هر کدام را توضیح داده ‌ایم.

  • پلتفرم جاوا، نسخه استاندارد (Java SE): این نسخه از جاوا برای توسعه اپلیکیشن‌ های سمت کلاینت که روی رایانه‌ های رومیزی اجرا می ‌شوند، و اپلت‌ها که روی مرورگرهای وب اجرا می‌ شوند، طراحی شده است.
  • پلتفرم جاوا نسخه انترپرایز (Java EE): این نسخه از جاوا بر مبنای JAVA SE طراحی شده و به طور انحصاری برای توسعه اپلیکیشن ‌های سرور با گرایش سازمانی استفاده می ‌شود. اپلیکیشن‌ های سمت سرور شامل سرولت ‌ها (Servlet) می ‌شود که برنامه‌ های جاوای مشابه اپلت هستند؛ اما به جای کلاینت روی سرور اجرا می ‌شوند. سرولت ‌ها از API Java EE Servlet استفاده می ‌کنند.
  • پلتفرم جاوا، نسخه میکرو (Java ME): این نسخه از جاوا بر مبنای JAVA SE طراحی شده است. این پلتفرم برای توسعه میدلت‌ ها (MIDlet) استفاده می‌ شود که برنامه‌ های جاوایی هستند که روی دستگاه ‌های اطلاعاتی موبایل اجرا می ‌شوند. ایکس ‌لت (Xlet) ها نیز برنامه ‌های جاوایی هستند که روی دستگاه‌ های مونتاژی اجرا می‌ شوند.

JAVA SE پلتفرم اصلی جاوا است و پلتفرم‌ های دیگر بر مبنای آن طراحی شده‌ اند.

آینده شغلی زبان برنامه نویسی جاوا

زبان برنامه نویسی جاوا

در ابتدا می خواهیم به بازار کار مناسب این زبان برنامه نویسی اشاره کنیم؛ در بیش‌ تر شرکت ‌های بزرگ بسیاری از خدمات ارائه شده با جاوا ساخته می‌ شوند. یکی از سناریوهایی بسیار رایج در چنین شرکت ‌هایی مربوط به زمانی است که برای یک سرویس قدیمی (حدوداً 10 ساله) عملیات انتقال ‌یابی (Migration) انجام می ‌شود. نکته اینجاست که در بیش‌ تر مواقع عملیات Migration  به جای جایگزینی کل پروژه با یک پلتفرم کاملاً متفاوت، شامل اعمالی همچون به ‌روز‌رسانی معماری، تبدیل از سیستم یکپارچه (Monolith) به سرویس ‌های کوچک (Microservices)، انتقال چارچوب نرم‌ افزاری یا تنها به‌ روزرسانی نسخه زبان می ‌شود. با استناد به نظرسنجی توسعه‌ دهندگان JetBrains، مشاهده می ‌شود که آینده زبان برنامه نویسی جاوا به عنوان یکی از 5 زبان برنامه نویسی کاربردی روشن و موفق است. علاوه بر این، لازم به ذکر است 5 درصد از سهم بازار کل شرکت‌ های جهان به جاوا اختصاص دارد.

دومین موردی که می خواهیم بیان کنیم همه منظوره بودن این زبان است، می ‌توان از جاوا برای ایجاد اپلیکیشن‌ های تجاری، آزمایش ‌های خودکار (Automated Tests)، بازی ‌های تلفن همراه و موارد دیگر استفاده کرد. در حال حاضر، جاوا در بسیاری از شرکت‌ های برتر از جمله اندروید، ناسا (Nasa)، اپل و گوگل برای مراقبت ‌های پزشکی، سیستم‌ های دفاعی، فناوری و موارد دیگر به کار می ‌رود. زبان برنامه نویسی جاوا حتی برای تغذیه سیستم‌ های عامل بین سیاره‌ ای در مریخ (برای Curiosity Rover) کاربرد دارد. به بیان ساده، هر آنچه برنامه ‌نویسان در فکر توسعه آن باشند و از هر پلتفرمی که استفاده کنند، با کمک جاوا می ‌توانند آن را انجام دهند. در ضمن یکی از کاربردهای اصلی جاوا استفاده از آن در برنامه نویسی اندروید و ایجاد اپلیکیشن‌ های موبایل مبتنی بر سیستم عامل ‌های اندروید به حساب می ‌آید. بررسی آمارهای مربوط به چند سال گذشته نشان می ‌دهد تعداد دفعات دانلود اپلیکیشن ‌های موبایل به طور پیوسته در حال افزایش است. این موضوع برای برنامه نویسان جاوا یک مزیت کلیدی به حساب می ‌آید. چرا که اکثر اپلیکیشن‌ های اندروید با به کارگیری زبان برنامه نویسی جاوا ساخته می ‌شوند.

تفاوت جاوا با دیگر زبان‌های برنامه‌ نویسی

زبان برنامه نویسی جاوا

بر خلاف زبان‌ های کامپایل شده مانند ++C، جاوا به صورت کد بایت کامپایل می شود که می‌ تواند بر روی هر دستگاهی با ماشین مجازی جاوا (JVM) اجرا شود. از طرف دیگر، ++C مستقیماً در کد ماشین کامپایل می‌ شود. بنابراین، فقط می‌ تواند بر روی همان پلتفرمی که در آن کامپایل شده است، اجرا شود. یکی دیگر از ویژگی‌ های منحصر به فرد جاوا این است که جاوا دارای کتابخانه عظیم (JCL) است. که براساس این کتابخانه می‌ تواند با دیگر زبان‌ های برنامه‌ نویسی پر طرفدار مقایسه شود. حال بیایید با یک دیگر به مقایسه جاوا با دیگر زبان‌ های برنامه‌ نویسی محبوب بپردازیم.

1. زبان برنامه‌ نویسی C++ 

زبان برنامه‌ نویسی C++ یک زبان برنامه‌ نویسی عمومی است که به طور گسترده برای برنامه‌ نویسی رقابتی مورد استفاده قرار می‌ گیرد C++.  روی بسیاری از سیستم‌ عامل‌ ها مانندMac ،Linux ، UNIX و Windows اجرا می‌ شود. گر چه JAVA از C++ گرفته شده است، اما تفاوت‌ های زیادی در آن وجود دارد. JAVA و C++، هر دو زبان برنامه‌ نویسی شی گرا هستند. جاوا مستقل از پلتفرم است که می‌ تواند روی هر پلتفرمی اجرا شود در حالی که C++ وابسته به پلتفرم است.

  • جاوا از C++ مشتق شده است.
  • جاوا به بایت کد (مستقل از پلتفرم) کامپایل می‌ شود C++ به کد ماشین کامپایل می‌ شود.
  • جاوا شی گرا است. C++ هم شی‌ گرا است و هم رویه‌ ای.
  • جاوا در هنگام اجرا کندتر از C++ است.
  • جاوا آسان‌ تر و ساده‌ تر از C++ است.
  • C++  برای برنامه‌ نویسی سیستم استفاده می‌ شود.
  • C++  با سخت افزار تعاملی است اما JAVA اینطور نیست.

2. زبان برنامه‌ نویسی پایتون

پایتون یک زبان برنامه‌ نویسی قدرتمند در سطح بالا است. پایتون به راحتی از زبان‌ های برنامه‌ نویسی شی‌ گرا مانند جاوا پشتیبانی می‌ کند. پایتون دارای زبان تایپ شده پویا است، به این معنی که قبل از استفاده از متغیر هنگام استفاده از JAVA به صورت Static Typed، نیازی به اعلام صریح نیست. به طور کلی برنامه‌ نویسان جدید از این زبان استقبال می‌ کنند زیرا کد زبان پایتون در مقایسه با JAVA نسبتاً ساده و کوتاه تر است. در JAVA، شما باید هر متغیر را تعریف کنید، اما در پایتون این مورد لازم نیست. این مورد به شما امکان می‌ دهد که بیشتر بر روی مشکل تمرکز کنید تا نحوه آن. پایتون دارای انواع داده داخلی است.

  • جاوا و پایتون هر دو زبان برنامه‌ نویسی شی گرا (OOP) هستند.
  • جاوا در اصل یک زبان کامپایل شده است. پایتون یک زبان تفسیر شده است.
  • جاوا و پایتون هر دو زبان برنامه‌ نویسی عمومی هستند.
  • استفاده از جاوا سخت تر از پایتون است.
  • جاوا برای یک برنامه معادل به خطوط کد بیشتری نسبت به پایتون نیاز دارد.
  • جاوا و پایتون هر دو از جمله محبوب ترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی هستند.
  • جاوا در اجرا سریع تر از پایتون است.

3. زبان برنامه‌ نویسی Ruby 

Ruby یک زبان برنامه‌ نویسی منعطف و شی‌ گرا است. نحو Ruby شباهت بیشتری به C و Java دارد. یادگیری Ruby برای توسعه‌ دهندگان جاوا آسان است. اگر چه هر دو زبان مشابه هستند، تفاوت اصلی بین آن ها این است که کد جاوا به کد ماشین مجازی ترجمه می‌ شود که در مقایسه با کد تفسیر شده Ruby سریع تر اجرا می ‎شود. جاوا و Ruby را می‌ توان در کنار هم استفاده کرد زیرا مکمل یک دیگرند. اگر چه Ruby و جاوا شبیه یک دیگر هستند اما نمی‌ توان از Ruby به عنوان جایگزین جاوا استفاده کرد.

  • جاوا و Ruby هر دو زبان برنامه‌ نویسی شی گرا (OOP) هستند.
  • جاوا و Ruby هر دو زبان برنامه‌ نویسی عمومی هستند.
  • جاوا و Ruby هر دو مستقل از پلتفرم هستند.
  • جاوا سریع تر از Ruby است.
  • جاوا به خطوط بیشتری از خطوط کد نسبت به Ruby نیاز دارد.

4. زبان برنامه‌ نویسی جاوا اسکریپت 

  • جاوا و جاوا اسکریپت هر دو یک زبان برنامه‌ نویسی هستند.
  • جاوا و جاوا اسکریپت هر دو زبان برنامه‌ نویسی شی‌ گرا (OOP) هستند.
  • جاوا بر روی ماشین مجازی جاوا (JVM) اجرا می‌ شود. جاوا اسکریپت در مرورگرهای وب اجرا می‌ شود.
  • جاوا کامپایل و تفسیر می‌ شود. جاوا اسکریپت تفسیر می‌ شود.
  • جاوا به حافظه بیشتری نسبت به جاوا اسکریپت نیاز دارد.

یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا

زبان برنامه نویسی جاوا

برای یادگیری بهتر و سریع تر برنامه نویسی به ویژه برنامه نویسی اندروید باید از دوره های آموزش برنامه نویسی استفاده کنند. چرا که با شرکت در دوره های آموزش شما می توانید به عنوان یک برنامه نویس حرفه ای وارد بازار کار برنامه نویسی می شوید، بنابراین می توانید در این زمینه پله های ترقی را طی کنید. مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب دوره های آموزش برنامه نویسی و آموزش زبان برنامه نویسی جاوا را فراهم کرده تا علاقمندان به یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا در این دوره ها بدون اتلاف وقت شرکت کنند.

این دوره های آموزشی زیر نظر اساتید برجسته برنامه نویسی برگزار می شود از این رو هنرجویان می توانند با اطمینان خاطر در این دوره ها شرکت کنند. همینطور به هنرجویانی که در این دوره ها شرکت می کنند مدرک معتبر دوزبانه مجتمع فنی تهران تعلق می گیرد. مدرک معتبر مجتمع فنی تهران یکی از معتبرترین مدارک مراکز آموزشی ایران در مجامع بین المللی شناخته می شود، دلیل این اعتبار سطح بالای دوره های آموزشی برگزار شده در مجتمع فنی تهران و نمایندگی های آن می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره آموزش برنامه نویسی جاوا می توانید با کارشناسان ما تماس گرفته تا شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.

تلفن تماس: 66939772 – 66933439 – 66576455