در قرن 21 میلادی با ظهور گوشی های هوشمند، صنعت برنامه نویسی موبایل هم رونق گرفت. به دلیل کاربرپسند بودن و در دسترس بودن برنامه های موبایل به نسبت صفحات وب، تقریباً بیشتر کسب و کارها علاقمند هستند در کنار وب سایت خود یک نسخه اپلیکیشن متخص به خود را نیز در اختیار کاربران قرار دهند. همچنین توسعه اپلیکیشن های موبایل و قرار دادن این برنامهها در Appstore ها، همواره سود خوبی برای توسعه دهندگان اپلیکیشن های موبایل به همراه دارد. این ها دلایل خوبی هستند برای به وجود آمدن بازار کار خوب، برای توسعه دهندگان اپلیکیشن های موبایل. به دلیل محبوبیت و جامعه آماری بسیار بالایی که سیستم عاملهای اندروید و ios دارند، در این مقاله صرفا به سیستم عامل اندروید و معرفی بهترین زبان های برنامه نویسی موبایل برای توسعه اپلیکیشن تحت این سیستم عامل میپردازیم.
مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب دوره های آموزش برنامه نویسی و آموزش برنامه نویسی اندروید را برگزار می کند.
زبان های مخصوص پلتفرم موبایل
فریمورک React Native
React Native یک فریمورک کراس پلتفرم برای توسعه اپلیکیشن های موبایل است که توسط فیسبوک توسعه داده شده است. با توسعه اپلیکیشن های موبایل از طریق این فریمورک، می توانید اپلیکیشنی داشته باشید که هم در سیستمعامل اندروید و هم در سیستمعامل ios اجرا می شود. برای کار با این فریمورک باید به زبان جاوا اسکریپت و API نویسی تسلط داشته باشید. عملکرد(performance) برنامه هایی که با این فریمورک نوشته می شوند خیلی نزدیک به عملکرد برنامه هایی است که با زبان های برنامه نویسی Native نوشته شده اند.
همچنین از شرکت هایی که از این فریمورک استفاده کرده اند می توان بهPinterest ،Facebook ،Instagram اشاره کرد.
فریمورک Xamarin
این فریمورک open source در سال ۲۰۱۱ شکل گرفت. در واقع در لیست فریمورک های کراس پلتفرم برای ایجاد اپلیکیشن های موبایل، Xamarin یک پیشکسوت محسوب می شود! زامارین تا ۵ سال بعد که هدایت و توسعه آن را ماکروسافت به عهده بگیرد پیشرفت خاصی نداشت اما این روزها دارای جامعه ای از توسعه دهندگان به بزرگی ۶۰ هزار برنامه نویس است.
برای نوشتن اپلیکیشن موبایل با کمک فریمورک زامارین، باید به زبان برنامه نویسی c# و محیط .Net تسلط کافی داشته باشید. از شرکت هایی که از این فریمورک استفاده کردهاند می توان به Storyo ،MRW ،OLO اشاره کرد.
برای شرکت در دوره های آموزشی مجتمع فنی تهران برروی لینک ثبت نام کلیک فرمایید.
زبان های مخصوص سیستم عامل اندروید
زبان Java
بی شک با سابقه ترین و آبرومندترین زبان برنامه نویسی برای توسعه اپلیکیشن های اندروید، جاوا است که از پشتیبانی تمام قد گوگل بهره می برد. زبان برنامه نویسی جاوا در سال ۱۹۹۵ ایجاد شد و از آن سال تا به همین امروز برنامههای زیادی با کمک این زبان نوشته شده اند. در واقع جاوا زبانی است که امتحان خودش را در برنامه نویسی موبایل پس داده است. (هر چند که در حوزه های دیگر هم حرفی برای گفتن دارد)
لازم به ذکر است برای توسعه اپلیکیشن های موبایل با کمک جاوا باید در بستر اندروید استدیو کد بزنید.
زبان Kotlin
اگر در زمینه برنامه نویسی اندروید تازه کار هستید، کاتلین را به شما توصیه میکنیم. این زبان سازگاری زیادی با زبان جاوا دارد. به همین خاطر می تواند در رتبه دوم لیست زبان های رسمی برنامه نویسی اندروید قرار بگیرد (با اینکه بسیار جوان و تازه نفس است). البته یادگیری آن به نسبت جاوا به مراتب راحت تر است.
از معایب کاتلین می توان به جامعه کوچک آن اشاره کرد. پس در مواردی که به مشکل بخورید به نسبت سخت تر و دیرتر می توانید راه حل مشکلتان را پیدا کنید.
زبان Unity
اگر گیمر هستید یا شدیدا علاقه به توسعه بازی (Game) برای سیستمعامل اندروید دارید، پس به سمت یادگیری زبان Unity قدم بردارید.
یونیتی یک ابزار open source با یک community قوی است. این یعنی توسعه دهندگان یونیتی هر زمان که نیاز به پشتیبانی داشته باشند، می توانند کمک دریافت کنند. با کمک ابزار زبان یونیتی می توانید با حداقل خطوط کد، یک بازی تحت سیستم عامل اندروید ایجاد کنید. باید توجه داشته باشید برای تولید بازی با کمک این ابزار میتوانید از زبان های مختلفی مثل C# unityScript ،C++ ،Rust استفاده کنید. اینکه کدام یک از این زبان ها را انتخاب می کنید به خیلی گزینه ها بستگی دارد. مانند اینکه: شما سابقه کار با کدام زبان را دارید، می خواهید چه نوع بازی ای تولید کنید و …
با فریم ورک جنگو پایتون آشنا شوید!