برنامه نویسی اندروید

یکی از انواع برنامه نویسی ها که بسیار پر طرفدار می باشد برنامه نویسی اندروید است که افراد زیادی در حال حاضر علاقمند به یادگیری و ورود به بازار کار آن هستند. Android به زبان ساده سيستم عاملی است برای دستگاه های موبايل و گوشی های هوشمند که توسط بيش از 30 کمپانی معروف پشتيبانی می شود. اندرويد اوپن سورس است و توسعه دهندگان می توانند با استفاده از Android SDK برنامه های مختلفی برای اين سيستم عامل بنويسند. در واقع اندرويد بستری را فراهم می کند تا برنامه نويسان بتوانند هرچه سريع تر و بهتر برنامه هایی بسازند که از تمام ويژگی های يک گوشی هوشمند استفاده کند.

مزیت‌ های سیستم عامل اندروید

برنامه نویسی اندروید

یکی از مزیت‌ های متن باز بودن اندروید این است که تمام کاربران و توسعه ‌دهنده ‌ها در سراسر دنیا می‌ توانند از سورس آن استفاده کنند و در ارتقاء بخشیدن این برنامه به دیگر برنامه ‌نویس ‌ها کمک کنند. یکی دیگر از مزیت ‌های متن باز بودن اندروید این است که باعث شده تا فقط از آن در سیستم عامل گوشی های لمسی و هوشمند استفاده نشود و در دیگر دستگاه‌ های دیگر مانند تبلت‌ ها، ساعت ‌ها، تلویزیون‌ ها، یخچال‌ ها و دیگر دستگاه‌ های هوشمند هم استفاده شود که این نشان از انعطاف ‌پذیری برنامه نویسی اندروید است. مزیت انعطاف پذیری این سیستم عامل باعث شده تا برنامه ‌نویس‌ ها خیلی سریع تر و راحت ‌تر بتوانند اپلیکیشن ‌های خودشان را توسعه دهند تا به این وسیله بتوانند از تمام ویژگی‌ ها و توان یک گوشی هوشمند بهره کافی را ببرند.

انعطاف ‌پذیری به این معنا است که سازنده‌ ها، توسعه‌ دهنده ها و برنامه‌ نویس‌ ها هم این توانایی را دارند که تغییراتی در برنامه اصلی ایجاد کنند و همچنین این که سیستم عامل اندروید هیچ محدودیتی را برای کاربران به هنگام شخصی‌ سازی برنامه‌ ها ایجاد نمی ‌کند. با تعاریفی که از زبان برنامه نویسی اندروید به شما ارائه شد باید عنوان کرد که ساخت نرم افزار با این زبان برنامه نویسی ساده و راحت نخواهد بود و در برخی موارد برای تبدیل یک ایده به یک برنامه می ‌بایست کد نویسی و طراحی‌ های خاصی را انجام داد. بنابراین باید برنامه نویسی مختلفی از جمله جاوا، سی شارپ و کاتلین را یاد بگیرید تا بتوانید نرم افزارهای اندرویدی را ایجاد کنید. اما در این بین بهترین زبان برای توسعه این نرم افزارها، زبان برنامه نویسی جاوا و کاتلین است چرا که این دو برنامه توسط شرکت گوگل به عنوان زبان های رسمی توسعه اپلیکیشن های اندروید معرفی شده است.

بیشتر بخوانید: برنامه نویسی اندروید چیست و چه کاربردی دارد

به طور کلی برنامه نویسی چیست

برنامه نویسی اندروید

به زبان خیلی ساده،‌ برنامه نویسی عبارت است از نوشتن دستوراتی که یک سیستم مثل کامپیوتر آن‌ ها را متوجه شده و دستورات ما را یکی پس از دیگری اجرا می کند. حال، یک زبان برنامه نویسی لغات، دستورات و قوانینی را در اختیار ما به عنوان یک برنامه نویس قرار می‌ دهد که از آن طریق می‌ توانیم با کامپیوتر ها و سیستم‌ های کامپیوتری صحبت کنیم.

پتانسیل شغلی یک برنامه نویس طوری هست که همواره در ایران و در خارج از کشور می ‌تواند به صورت کامل فعالیت داشته باشد. از این نظر، حوزه IT آینده بسیار روشنی دارد چون دنیا به سمت دیجیتالی شدن پیش می‌ رود و افرادی که در زمینه برنامه نویسی، هوش مصنوعی، داده کاوی، ماشین لرنینگ و… تخصص داشته باشند، همیشه فضای شغلی خوبی خواهند داشت. انتخاب مسیر درست در برنامه نویسی و آموزش اصولی، موجب می گردد که شخص در هر جایی از کشور باشد بتواند به صورت حضوری یا ریموت فعالیت کند. برنامه نویسی اندروید یکی از حوزه‌ های پر طرفدار در بین برنامه‌ نویسان است چون روش های مختلف درآمدی را شامل می شود.

برنامه نویسی اندروید

برنامه نویسی اندروید

کسب درآمد با برنامه نویسی اندروید یکی از بهترین راه‌ های فعالیت در حوزه دیجیتال است. برنامه نویسی اندروید یک شغل پر درآمد می‌ باشد و همواره در بازار (داخل یا خارج) تقاضا برای جذب برنامه نویس اندروید بالا است. کافیست به سایت‌ های کاریابی مراجعه کنید تا بتوانید اهمیت این موضوع را درک کنید. بخاطر اهمیت این موضوع است که آموزش برنامه نویسی اندروید بسیار مهم می ‌باشد و دغدغه بسیاری از کاربران، پیدا کردن بهترین روش آموزش برنامه نویسی اندروید است.

برای برنامه نویسی اندروید نیاز به آموزش و تسلط حداقل به یک زبان برنامه نویسی می‌ باشد، زبان جاوا به اصلی‌ ترین زبان برنامه نویسی اندروید معروف است. دلیل استقبال بالای برنامه نویسان از جاوا، حمایت گوگل از این زبان است. بخش اعظم app هایی که در گوگل پلی حضور دارند، با همین زبان کد گذاری شده اند. هرچند آشنایی با زبان های دیگری مانند سی شارپ، کاتلین، پایتون و… در برنامه نویسی اندروید برایتان ضروری است، اما تأکید ما در این مقاله بر Java به این علت است که اصلا سیستم عامل اندروید با همین زبان خلق شده است. پس یادگیری جاوا در واقع الفبای برنامه نویسی اندروید است.

برنامه نویسی اندروید چگونه شکل گرفت و از کجا آمد

برنامه نویسی اندروید

اندروید یک کلمه یونانی است که از دو کلمه (Andros) به معنی انسان و (Oid) به معنی مشابه شکل گرفته است. بنابراین یک انسان مصنوعی یا ربات انسان نما است که قرار است کار بشر را راحت ‌تر کند. اوت ۲۰۰۵ شرکت اندروید که در پالو آلتو ایالت کالیفرنیا مستقر بود، توسط گوگل خریداری شد. تا پیش از این اندروید یک شرکت خیلی کوچک بود که اندی رابین، نیک سیرز، ریچ ماینرز و کریس وایت آن را اداره می‌ کردند و نرم افزار و برنامه ‌های کاربردی تلفن همراه ارائه می‌ کرد. وقتی گوگل این شرکت را خرید با کمک اندی رابین که دیگر قائم مقام مدیریت مهندسی گوگل و مسئول پروژه اندروید بود، به سرعت مسیر توسعه را پیمود و بازار جهانی را تسخیر کرد. هدف گوگل این بود که سکویی ارائه کند که برندهای گوناگون تلفن همراه بتوانند از آن برای ارائه مدل‌ های مختلف گوشی هوشمند به بازار استفاده کنند و طی 3 سال به این هدف دست یافت. اچ ‌تی‌ سی اولین شرکت بود که نخستین گوشی مبتنی بر اندروید را عرضه کرد و از سال 2008  تاکنون، هر روز به تعداد این شرکت ‌ها افزوده می‌ شود. در حال حاضر شرکت‌ های سونی اریکسون، اریکسون، ایسر، آلکاتل، لنوو، شارپ، فاکس ‌کان، ان ‌ای‌ سی توشیبا، ایسوس، گارمین، اس ‌تی- اریکسون، مارول، زدتی ‌ئی دل هواوی آرم هولدینگز، کیوسرا، ان ‌ایکس ‌پی و بسیاری شرکت‌ های دیگر از این سیستم عامل استفاده می ‌کنند.

زبان برنامه نویسی جاوا

برنامه نویسی اندروید

جاوا زبانی است که با آن می توان یک بار برنامه ای را نوشت و در چندین پلتفرم آن را اجرا کرد. استفاده جاوا از JVM مخفف (Java Virtual Machine) سبب شده است که برنامه های نوشته شده در زبان برنامه نویسی جاوا این قابلیت را داشته باشند که در سیستم های عامل مختلف با استفاده از JVM متناسب با هر یک از آن ها به اجرا گذاشته شوند. همین ویژگی همچنین سبب شده است که برنامه های نوشته شده به زبان جاوا دارای سطح امنیتی بسیار بالاتری نسبت به برنامه های مشابه در زبان های دیگر مثل C++ باشند. چرا که JVM همانند یک سیستم عامل کرده و حیطه اثر و نفوذ برنامه های جاوا را در یک سطح قابل قبول محدود می نماید.

همانطور که گفتیم زبان برنامه نویسی جاوا به عنوان اولین و مهم ترین زبان برنامه نویسی مورد نیاز توسعه اپلیکیشن های اندروید مورد عنایت ویژه ای می باشد. سادگی برنامه نویسی اندروید با استفاده از جاوا سبب شده غالب اپلیکیشن های اندروید موجود در بازار گسترده اپلیکیشن های موبایل به این زبان نوشته شوند. جاوا از همان ابتدا طوری طراحی شده است که نوآموزان برنامه نویسی به آسانی بتوانند آن را فراگرفته و بکار ببرند. زبان برنامه نویسی جاوا از نظم درونی بسیار خوبی برخوردار است و تمام دستورات و رویه های آن از قواعد یکنواخت معینی تبعیت می کنند. از آن گذشته زبان جاوا بسیاری از پیچیدگی های سطح ماشین را به عهده گرفته است تا برنامه نویسان این زبان مجبور نباشند درگیر جزئیات غیر ضروری شوند، این ویژگی جاوا نیز نقش بسزایی در گسترش شگفت انگیز این زبان داشته است.

چند گام اصلی برای شروع یادگیری صفر تا صد برنامه نویسی اندروید

برنامه نویسی اندروید

همانطور که در متن های بالا نیز گفتیم زبان اصلی برنامه نویسی اندروید جاوا (Java) است بنابراین اولین گام برای آموزش برنامه نویسی اندروید شروع یادگیری مفاهیم شیء گرای این زبان و این که بدانید چطور از آن ها استفاده کنید. بعد از یادگیری زبان جاوا گام دوم این است که تمام موارد لازم در فرآیند برنامه نویسی اندروید را فرا بگیرید، یعنی شما برای ساخت اپلیکیشن های اندرویدی با اندروید استودیو، لازم است معماری اندروید و عناصر طراحی متریال، اصول آزمودن رابط کاربری، روش های رفع باگ یاد بگیرید و با Googel Play و Firebase آشنا شوید.

در گام سوم باید در مورد کیت توسعه نرم افزاری اندروید یا همان Android SDK بیشتر یاد بگیرید، نسخه های مختلف اندروید را بشناسید، باید بیاموزید چطور بهترین عملکرد را در اپلیکیشن های اندروید خود داشته باید و… در گام چهارم باید یاد بگیرید که چطور از اپلیکیشن های اندروید کسب درآمد داشته باشید. البته برای یادگیری برنامه نویسی اندروید به پیش نیاز های فنی و غیر فنی نیاز دارید که چند نمونه آن را در زیر بیان می کنیم:

  • آشنایی مقدماتی به منظور کار با کامپیوتر و اینترنت
  • آشنایی با زبان انگلیسی، الگوریتم و ریاضیات
  • داشتن وقت و انگیزه کافی
  • آشنایی با یک زبان برنامه نویسی به منظور توسعه اپلیکیشن های اندروید
  • فراگیری مفاهیم مربوط به کد نویسی شیء گرا
  • و…

برای یادگیری برنامه نویسی اندروید چکار باید بکنیم

برنامه نویسی اندروید

برای یادگیری بهتر و سریع تر برنامه نویسی به ویژه برنامه نویسی اندروید باید از دوره های آموزش برنامه نویسی استفاده کنند. چرا که با شرکت در دوره های آموزش شما می توانید به عنوان یک برنامه نویس حرفه ای وارد بازار کار برنامه نویسی می شوید، بنابراین می توانید در این زمینه پله های ترقی را طی کنید. مجتمع فنی تهران نمایندگی انقلاب دوره های آموزش برنامه نویسی و آموزش برنامه نویسی اندروید را فراهم کرده تا علاقمندان به یادگیری برنامه نویسی اندروید در این دوره ها بدون اتلاف وقت شرکت کنند.

این دوره های آموزشی زیر نظر اساتید برجسته برنامه نویسی برگزار می شود از این رو هنرجویان می توانند با اطمینان خاطر در این دوره ها شرکت کنند. همینطور به هنرجویانی که در این دوره ها شرکت می کنند مدرک معتبر دوزبانه مجتمع فنی تهران تعلق می گیرد. مدرک معتبر مجتمع فنی تهران یکی از معتبرترین مدارک مراکز آموزشی ایران در مجامع بین المللی شناخته می شود، دلیل این اعتبار سطح بالای دوره های آموزشی برگزار شده در مجتمع فنی تهران و نمایندگی های آن می باشد.

جهت شرکت در دوره آموزش برنامه نویسی روی ثبت نام کلیک کنید.

تلفن تماس: 66939772 – 66933439